vineri, martie 29, 2024

A 9-a Conferință a doctoranzilor și postdoctoranzilor în medicină și farmacie

Rectorul Univeristății de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu Mureș, profesor doctor Leonard Azamfirei, a declarat miercuri, în deschiderea celei de-a 9-a Conferințe a Doctoranzilor și Postdoctoranzilor în medicină și farmacie, că Școala Doctorală de Medicină din Târgu Mureș este cotată pe primul loc între școlile similare din România.

Instituția Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat (IOSUD) a Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș organizează, în perioada 7-8 decembrie, a noua Conferință a Doctoranzilor și a șasea Conferință a Postdoctoranzilor în medicină și farmacie.

 

 ‘Școala Doctorală a trecut proba timpului, traversând de-a lungul anilor și vremuri mai liniștite, și vremuri mai tulburi. Putem avea păreri subiective despre ce se întâmplă în școala doctorală, unele pot fi adevărate, pertinente și bine argumentate, dar dincolo de părerile noastre, contează, în evaluări, părerile altora și am fost extrem de mândru să constat faptul că Școala de Medicină Doctorală din Târgu Mureș a fost prima cotată în topul școlilor doctorale din România. Este rodul unei munci, iar în ultimii ani, indiferent de ce s-a întâmplat, am încercat să păstrăm standardele ridicate și să nu facem rabat de la lucrurile pe care ni le-am asumat. Cred că suntem printre școlile doctorale din țară cu cele mai înalte standarde’, a arătat Leonard Azamfirei.

 Prorectorul UMF Târgu Mureș și directorul Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat (CSUD), prof. univ. dr. Daniela Dobru, a  declarat că momentul cel mai important din acest an a fost procesul de autoevaluare a IOSUD (Instituția Organizatoare de Studii Universitare Doctorale) pentru perioada 2011-2015, impus de către Ministerul Educației. ‘Cu această ocazie, am analizat date obiective și cuantificabile legate de principalele activități ale școlii doctorale și am analizat indicatori de perfomanță. În perioada 2011-2015, am avut un trend ascendent al indicilor de perfomanță. Numărul de lucrări ISI elaborate de către doctoranzi s-a dublat în fiecare an, astfel încât lucrările au ajuns să reprezinte 70% din totalul de lucrări ISI ale Universității. Este un lucru cu care ne mândrim, iar rezultatele sunt cunoscute în toată țara.

„Chiar dacă trăim vremuri mai dificile în privința școlilor doctorale, trebuie să spun că Școala Doctorală a UMF Târgu Mureș are stabilitate și predictibilitate”

. Am pus calitatea înaintea cantității, conștientizând-ne, în primul rând, pe noi și apoi pe ceilalți că doctoratul nu este o obligație, ci o opțiune. La sfârșitul unui mandat de cinci ani, cred că Școala Doctorală din UMF are o fundație solidă pe care putem clădi oricât de multe etaje și cu care putem face față oricăror probleme’, a arătat dr. Dobru.

http://www.zi-de-zi.ro/2016/11/07/conferinta-doctoranzilor-si-postdoctoranzilor-la-umf-targu-mures/

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.