joi, mai 9, 2024

Prețul locuințelor din Istanbul și Ankara au înregistrat cea mai mare creștere în 2023. Dubai pe locul 3

Ankara și Istanbul, cele două mari orașe din Turcia, au înregistrat cea mai rapidă creștere a prețurilor locuințelor din lume în ultimul an, potrivit Global Residential Cities Index, citat de Turkish Minutes.

Conform raportului, în septembrie 2023, comparativ cu aceeași lună din 2022, Ankara a cunoscut o creștere de 102,7% a prețurilor la locuințe, în timp ce Istanbulul a înregistrat o creștere substanțială de 77,6%.

Ankara și İstanbul își mențin pozițiile în fruntea clasamentului, în timp ce Dubai ocupă locul trei în index.

În schimb, orașe europene precum Stockholm, Bratislava și Frankfurt au înregistrat o scădere anuală a prețurilor de cel puțin două procente. Londra s-a clasat pe locul 78 din 107 orașe, prețurile caselor scăzând cu -1,2%.

Investitori ruși în Istanbul

Aceste creșteri remarcabile ale prețurilor au survenit în mijlocul inflației rapide din Turcia, care a fost de 61,98% în noiembrie, determinând mulți turci să caute investiții imobiliare ca mijloc de a-și proteja averea. 

Creșterea ratelor dobânzilor din țară, în prezent la 42,5 la sută, i-a forțat pe mulți cumpărători să opteze pentru achiziții în numerar.

În special, Istanbulul a atras și interesul investitorilor străini, în special al rușilor, atrași de piața imobiliară a orașului. 

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.