sâmbătă, mai 11, 2024

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Pragul sărăciei din Turcia a crescut la 41.626 de lire (1.541 de dolari), de patru ori salariul minim pe economie, conform Sindicatului Muncitorilor Unite din Metal (BİSAM), citat de Turkish Minutes.

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

În august, pragul foamei, suma necesară unei familii de patru persoane pentru a menține o dietă sănătoasă și echilibrată a crescut la 12.034 de lire (445 de dolari).

Raportul a remarcat că bărbații adulți au nevoie de 3.301 de lire, femeile adulte 3.145 de lire, adolescenții între 15 și 18 ani 3.391 de lire și copiii cu vârsta între 4 și 6 ani 2.197 de lire pentru a menține sănătatea și alimentatie echilibrata.

Aceste ultime date marchează o creștere față de cifrele din iulie, unde pragurile foametei și sărăciei au fost documentate de BİSAM la 11.525 de lire, respectiv 39.886 de lire.

Organizația determină pragul sărăciei pe baza diverșilor factori, inclusiv costurile educației, sănătății, locuinței, divertismentului, încălzirii și transportului, reprezentând cheltuielile necesare pe care o familie le face pentru a evita lipsurile.

Inflația a devenit o problemă presantă în Turcia, atingând o rată anuală de 58,9% în august, potrivit datelor oficiale.

În ultimii câțiva ani, țara a suferit de pe urma unei economii care se deteriorează, cu inflație ridicată și șomaj, precum și un istoric slab al drepturilor omului. Președintele Recep Tayyip Erdoğan este criticat pentru manipularea greșită a economiei, golirea cuferelor statului și stabilirea unui guvern unic în țara în care disidența este reprimată și oponenții sunt închiși pentru acuzații motivate politic.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Totul despre Hâdârlez, celebrarea verii. Tradiții și ritualuri din Turcia și Dobrogea

Legenda care încojoară ziua de 6 mai este aceeași, însă comunitatea musulmană din Dobrogea și cei din Turcia au tradiții diferite prin care marchează această sărbătoare.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.