vineri, mai 10, 2024

Cererile de azil din partea turcilor din Germania au crescut cu 203 la sută în 2023

Numărul de cereri de azil de la cetățenii turci depuse în Germania a crescut cu 203 la sută în primele șapte luni ale anului 2023 față de aceeași perioadă a anului trecut, relatează Turkish Minutes.

Date de la Oficiul Federal German pentru Migrație și Refugiați (BAMF), în Germania au fost depuse în total 188.967 de cereri de azil între ianuarie și iulie.

Cetăţenii turci au depus 23.486 de cereri în această perioadă, cu 202,9 la sută mai mare decât numărul de cereri depuse în primele şapte luni ale anului 2022.

Dintre cererile de azil depuse de cetățenii turci, 12.174 au fost încheiate până acum cu o rată de aprobare de 15 la sută.

Turcii urmează după sirieni și afgani în numărul de cereri de azil depuse în Germania.

Motive

De la o lovitură de stat eșuată din 2016, care a dus la o represiune pe scară largă a disidenței de către guvernul turc, numărul cetățenilor turci care solicită azil în Germania și alte țări din Europa de Vest a cunoscut o creștere semnificativă.

Criza economică în curs de desfășurare în țară, cauzată de creșterea vertiginoasă a inflației, care se ridică la aproape 50 la sută, și deprecierea constantă a lirei turcești îi determină pe unii turci să caute modalități de a părăsi țara pentru o viață mai bună în Europa.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Respectuos sau rasist? „Diplomația döner” a lui Steinmeier stârnește dezbateri în Germania

Președintele a adus cu el diverși invitați, printre care actorul Adnan Maral, managerul de afaceri de renume Mustafa Tonguç și bucătarul de döner, Arif Keleș cu cele 60 de kg de kebab congelat.

Vești bune! Taxiurile din Istanbul vor avea camere de supraveghere interne și externe

Decizia va acoperi inițial aproximativ 15.000 de taxiuri din cele peste 17.000 din oraș. Un centru de monitorizare înființat în principalul terminal de autobuz al orașului va permite autorităților să monitorizeze taxiurile, precum și vehiculele de transport în masă.