sâmbătă, mai 4, 2024

Kılıçdaroğlu vorbește despre ceapă: „Dacă Erdogan rămâne, va ajunge la 100 de lire”

Principalul candidat din opoziție, Kemal Kılıçdaroğlu, a vorbit despre prețul la ceapă, care a atins un nivel record, în noul videoclip din bucătăria casei tale.

Kemal Kılıçdaroğlu, președintele Partidului Popular Republican (CHP) și candidat la președinție al Alianței Națiunilor, a distribuit un nou videoclip din bucătăria casei sale, în care a chemat cetățenii la vot cu o ceapă în mână.

„Aceasta este agenda principală a oamenilor. Pentru că ei știu că atunci când vin eu, va veni democrația, banii vor curge, investițiile vor curge, puterea ta de cumpărare va crește. Toate acestea se vor întâmpla cu siguranță. Dacă rămâne [Erdogan], aceasta ceapă din mâna mea va costa 100 de lire. Chiar și acum, kilogramul este de 30 de lire. Nu le este rușine”, susține Kılıçdaroğlu.

Ceapa, produsul cu cea mai mare creștere în martie

Prețurile de vânzare cu amănuntul a 112 din cele 242 de produse din lista ITO au crescut, prețurile a 33 de produse au scăzut, iar prețurile a 97 de produse au rămas neschimbate.

Ceapa a fost produsul cu cea mai mare creștere a prețului, cu 22,42 la sută luna trecută. Un kilogram de ceapă fiind 30 de lire(7,12 RON), iar o ceapă fiind 7,5 lire. (1,80RON) În 2019, un kilogram de ceapă era 5 lire.

Conform ITO, prețul la fasole verde a crescut 18,55 la sută, carnea de vită cu 17,99 la sută, peștele cu 16,63 la sută, sare cu 14,16 la sută iar medicamente din grupa de sănătate și cheltuieli personale cu 15,96 la sută.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.