sâmbătă, mai 4, 2024

Peste 157.000 de copii trăiesc în sărăcie în Turcia

Peste 157.000 de copii din Turcia trăiesc în sărăcie, în măsura în care familiile lor nici măcar nu își pot satisface nevoile de bază, conform deputatului din opoziție, Murat Emir, citat de Stockholm Center for Freedom.

Într-o postare pe rețelele sociale, Emir a subliniat că datele despre 157.248 de copiii au fost colectate de programul de sprijin social și economic (SED) condus de Ministerul Familiei și Serviciilor Sociale.

„Numărul de familii care solicită SED a crescut constant din 2020, când numărul a fost de 129.422. Criza economică din Turcia s-a adâncit de-a lungul anilor, contrar a ceea ce guvernul ar dori să credem. Oficialii guvernamentali trăiesc în lux, în timp ce familiile nu pot avea grijă de propriii copii”, susține deputatul.

Scopul SED este de a sprijini familiile în îngrijirea nevoilor financiare ale copiilor lor până când situația acestora se îmbunătățește. Potrivit lui Emir, în ultimii doi ani s-a înregistrat o creștere considerabilă a numărului de familii care au aplicat la SED.

În ultimii câțiva ani, Turcia a suferit de pe urma unei economii care se deteriorează, cu inflație și șomaj ridicate, precum și cu un istoric slab al drepturilor omului.

Un cost al vieții uimitor de ridicat a devenit noua normalitate în Turcia, unde creșterile recente ale prețurilor la alimente și la utilități împing inflația, paralizând și mai mult puterea de cumpărare a cetățenilor.

Un număr tot mai mare de turci s-au plâns pe rețelele sociale de creșterea facturilor. Mulți au spus că și alimentele de bază, cum ar fi legumele, au devenit un lux, deoarece prețurile au crescut cu aproape 400 la sută.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.