miercuri, mai 8, 2024

Erdogan a promis creștere a salariului minim în iulie. Prețurile la gaz și curent vor scădea

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a anunțat că salariul minim va crește în iulie pentru a doua oară în acest an, iar prețurile la gaz și curent vor scădea.

Întrebat după reuniunea grupului parlamentar al AKP dacă va exista o creștere a salariului minim, Erdoğan a spus că „se va întâmpla în iulie”

În timpul ședinței grupului parlamentar al AKP, Erdoğan a anunțat, de asemenea, că prețurile la energie electrică vor fi reduse cu 15% pentru toți utilizatorii, iar prețurile la gaze cu 25% pentru consumul industrial în aprilie.

Turcia a majorat salariul minim cu aproximativ 54,66% la 8.506 lire (444 dolari) în prima lună a anului 2023. În iulie 2022, salariul minim a crescut cu 30% pentru a doua oară în 2022, în fața inflației ridicate.

Mișcările au venit înaintea alegerilor istorice din 2023, la aniversarea a 100 de ani de la întemeierea Republicii. Turcia va organiza alegeri parlamentare și prezidențiale pe 14 mai.

Institutul de Statistică din Turcia (TURKSTAT) a raportat o rată anuală a inflației de 55,18 la sută în februarie, în timp ce grupul independent de inflație ENAG a estimat cifra la 126,91 la sută.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.