joi, mai 2, 2024

Faimosul baschetbalist turc, Enes Kanter, a primit premiul pentru „Cel mai valoros patriot”, în SUA


Fosta vedetă NBA, Enes Kanter Freedom, a primit premiul „Most Valuable Patriot” (MVP) la cea de-a patra oară anuală Fox Nation’s Patriot Awards, la Hollywood, Florida, conform Outkick.com

Kanter și-a sacrificat cariera pentru a vorbi împotriva ipocriziei NBA cu privire la problemele drepturilor omului în țări cu care liga are afaceri, precum China și Turcia.

„Nu pot să vă mulțumesc suficient, băieți. Sunt cu adevărat onorat și umil să fiu aici”, le-a spus Kanter, gazdelor „Fox & Friends”, Steve Doocy, Ainsley Earhardt și Brian Kilmeade.

Fostul jucător s-a aventurat să-și amintească că a crescut în Turcia, unde sentimentul anti-occident era răspândit. Sportivul a povestit despre prietenii lui l-au încurajat să ardă steaguri americane.

„Mi-au dat chiar și un steag pentru a-l arde și m-am speriat atât de mult, încât l-am aruncat pe jos. Am alergat la mama mea. I-am spus mamei că prietenii mei îmi spun să-i urăsc pe americani și… americanii sunt răi, deci ce să fac? Și ea a spus, nu am de gând să-ți spun ce să faci, dar nu urî pe nimeni înainte de a-i întâlni. I-am promis mamei, tatălui meu… că nu voi urî pe nimeni înainte să-i întâlnesc.”, a povesti Kanter.

Kanter a primi Premiul pentru Curajul 2022, pe 6 aprilie, adresându-se la ceremonia la care a participat ambasadorii ONU, activiștii pentru drepturile omului și jurnaliştii din întreaga lume, la Summitul de la Geneva pentru Drepturile Omului și Democrație.

Baschetbalistul s-a implicat deseori în a atrage atenția asupra încălcărilor drepturilor omului din Turcia, în timpul regimului lui Erdogan. Activistul a făcut afirmații despre președintele turc precum:”Hitler al secolului secolului nostru„ sau ”Dictator Erdogan”

În 2017, baschetbalistul nu a putut intra în România, unde trebuie să participe la mai multe evenimente, din cauză că Turcia i-a anulat paşaportul, invocând vederile sale politice.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.