marți, aprilie 30, 2024

Istanbul: Inflația anuală a atins cel mai înalt nivel din ultimii 24 de ani


Inflația anuală din cel mai mare oraș și centru comercial al Turciei, Istanbul, a atins un nou nivel din ultimii ultimii 24 de ani, relatează Turkish Minutes.

Prețurile au crescut cu 4,09% față de luna iulie, cu o rată anuală de 99,11%, fiind cea mai mare inflație din oraș, din februarie 1998, conform Camera de Comerț din Istanbul.

S-a observat o diferență dintre inflația din Istanbul și rata oficială a inflației din Turcia, care a crescut la aproape 80% luna trecută.

În ultimele trei luni din mai, iunie și iulie, diferența dintre cele două cifre a fost de 9,9 puncte, 13,8 puncte și, respectiv, 15,6 puncte.

ITO a spus că inflația din Istanbul a atins o rată anuală de 94,2% în iunie, în timp ce datele Institutului de Statistică din Turcia (TurkStat) arată că rata inflației din Turcia este de 78,6%, prețurile anuale crescând de la 73,5% în mai.

Potrivit datelor oficiale, creșterea inflației în iunie a fost determinată de o creștere de 123,4% a costului de transport și de o creștere de 94% a băuturilor nealcoolice.

Inflația este dublă în realitate

Cu toate acestea, partidele de opoziție și economiștii au spus că creșterile recente ale prețurilor petrolului și gazelor au însemnat că rata reală a inflației este aproape dublă față de cifra oficială.

Un raport lunar publicat de grupul de economiști independenți ENAG din Turcia a arătat că prețurile de consum au crescut cu 175 la sută în iunie, comparativ cu un an anterior. ENAG a declarat că prețurile au crescut cu 71,4% doar de la începutul anului.

Un sondaj publicat de Metropoll luna trecută a arătat că 69% dintre ei cred în cifra neoficială a ENAG și doar 24% în cea raportată de guvern.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.