vineri, mai 3, 2024

Turcia: Rugăciunea de înmormântare refuzată din cauza numelui de familie pe care îl purta

O femeie a fost înmormântată fără rugăciuni din cauza numelui de familie pe care îl purta, conform presei turcești. 

Mükafat Gülen, soția fratelui lui Fethullah Gülen, Sıbgatullah Gülen a decedat în timpul acestei săptămâni și a fost înmormântată fără rugăciunea oficială.

Imamii din trei moschei nu au condus rugăciunea funerară a lui Mükafat Gülen din cauza instrucțiunii muftiului Edremit, din provincia de la Marea Egee, Balikesir.

Se precizează că biroul muftiului, care era la curent cu „anunțul decesului” făcut prin difuzorul municipal, a sunat imamii și a dat ordin ca „rugăciunile de înmormântare să nu se țină”.

Mükafat Gülen, mama lui Kemal Gülen, care a fost principalul prezentator de știri al televiziunii Samanyolu timp de 20 de ani, a fost înmormântată cu o ceremonie ținută de fratele său în cimitir.

„Mama mea avea 70 de ani. Doi dintre cei nouă frați sunt în închisoare, cinci dintre ei sunt emigrați, unul este bolnav și unul pe jumătate liber. Ce greu este, Doamne! Așteptăm cu nerăbdare rugăciunile voastre. Mulțumesc tuturor prietenilor mei care au sunat și au trimis mesaje de consolare..”, a scris  Kemal Gülen, pe pagina sa de Twitter.

Samanyolu Media Group se numără printre zecile de organizații media care au fost închise de guvernul turc în urma loviturii de stat eșuate din 15 iulie 2016, din cauza legăturilor lor cu mișcarea Gülen.Fostul director executiv al grupului de presă a primit o condamnare la 1.406 de ani de închisoare.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.