Festivalul Turcesc, care a avut loc în parcul Titan și a durat trei zile, a cucerit gurmanzii și iubitorii de tradiții turcești din Capitală.
La prima ediție a anului 2022, bucureștenii au creat cozi lungi, în ciuda caniculei, pentru a degusta bunătăți tradiționale turcești, precum șuberek, lahmacun și diversele kebaburi. Urmând să se strângă în jurul scenei pentru a se bucura de spectacolul oferit de derviși, cântăreți și dansatori.
Fundația Tuna a deschis sezonul festivalurilor de vară, care a luat o pauză de doi ani , din cauza pandemiei.
Sute de voluntari, turci, dar și români, care au diferite meserii, de la profesori până la caznice, au lucrat la cele 40 de standurile, de la care se putea servi mâncărurile proaspăt preparate, alătui de ceaiul turcesc și cafeaua la nisip.
Festivalul a ajuns la cea de-a 11 a ediție, iar sute de voluntari ai fundației, au fost deschise aproape 40 de standuri cu diferite bunătăți
„Astăzi, am organizat cel de-al 11-lea festival aici. Am văzut că interesul pentru festivalul nostru a crescut și mai mult după pandemie și că oamenilor le-a fost dor. Acest interes a crescut și entuziasmul tuturor prietenilor noștri voluntari. Festivalurile noastre vor continua fără oprire.” afirmă Yusuf Küçük, fost președintele al Fundației Tuna și voluntar al Festivalui Turcesc.
Festivalul, care oferă bucureștenilor o sărbătoare culturală cu bucătăria, arta, muzica și ospitalitatea anatoliană, va continua atât în București, cât și în alte orașe în următoarele săptămâni.
Banii de la eveniment vor fi donați
Fundația Tuna din București, fondată de voluntari româno-turci în 1995, este cunoscută pentru activitățile culturale, artistice și caritabile pe care le organizează de 27 de ani.
Festivalul, care este primit cu mare interes de cetăţenii români în fiecare an, acordă o mare importanţă şi prieteniei turco-române.
Președintele Fundației Tuna, Mehmet Emin Korkut, a declarat că veniturile din festival vor fi folosite pentru ajutor și activități umanitare.