sâmbătă, septembrie 7, 2024

Turcia: Peste 500.000 de sirieni s-au întors voluntar în țara lor

Ministrul de Interne din Turcia a declarat că peste 500.000 de sirieni s-au întors voluntar în țara peste participat la întâlnirea care a avut loc în cadrul campaniei „Suntem împreună, stăm alături de Idlib”, din Ankara, conform Bianet.org

Süleyman Soylu la un eveniment despre proiectele Turciei de a construi case în Idlib din Siria, din 1 iunie vornit despre situația sirienilor din Turcia.

„Creșterea acestei cifre depinde de stabilizarea regiunii și de asigurarea de adăposturi pentru oamenii de acolo.  Conform celor mai recente date, 503.150 de sirieni s-au întors în țara lor în mod voluntar”, susține Soylu.

„Proiectele de case continuă în 259 de locații diferite din nordul Siriei. Până acum, construcția a aproape 59. 679 de case a fost finalizată”, adaugă ministrul turc.

Din aceste case  45.903 sunt în regiunea Idlib, iar 13.776 în regiunea Eufratului Scutul și în Operațiunile Ramurii de Măslin. 51.427 de familii au fost stabilite în aceste case până acum.

Președintele Turciei și președintele Partidului Justiție și Dezvoltare (AKP) a anunțat, pe 3 mai, că se vor construi 100.000 de case pentru sirieni.

Siria a fost blocată într-un război civil de la începutul anului 2011, când regimul a reprimat protestele pro-democrație. De atunci, sute de mii de oameni au fost uciși și alte peste 10 milioane au fost strămutate, conform estimărilor Națiunilor Unite (ONU).

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.