marți, mai 7, 2024

Faimoasa jurnalistă, Sedef Kabaş a fost eliberată, după 49 de zile în detenție

Faimoasa jurnalistă, Sedef Kabaş condamnată pentru „insultarea președintelui” a fost eliberată, după 49 de zile închisoare, conform presei turcești.

Un verdict a fost emis, vineri, în procesul intentat împotriva faimoasei jurnaliste, Sedef Kabaş, care a fost eliberată, după ce inițial instanța a condamnat-o la doi ani și patru luni de închisoare.

Avocatul lui Kabaş, Uğur Poyraz, a criticat faptul că Kabaş a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare.

 „Ar fi trebuit să existe un verdict de achitare”, a susținut avocatul.


„Dacă aș fi fost membru al ISIS astăzi și aș fi fost pe lista securității cu bombă sinucigașă, aș fi fost liberă. Dacă aș fi fost în comerțul cu droguri, m-aș fi plimbat în pace. Nu l-am insultat pe președinte, nu îl jignesc și nici nu aprob să fie făcut acest lucru. Dacă va fi nevoie, voi critica guvernul în cel mai sever mod și veți aprecia că acestea sunt în sfera libertății de exprimare și este datoria unui jurnalist.”, a declarat Sedef Kabaş.

Ce s-a întâmplat?

Sedef Kabaș a fost reținut în timpul unui raid al poliției la miezul nopții la Istanbul, de pe 22 ianuarie, în urma comentariilor pe care le-a făcut despre Erdogan într-un program TV difuzat pe TELE1, pe 14 ianuarie.

Comentând performanța de ani de zile a lui Erdogan ca președinte în timpul programului de televiziune, Kabaș a spus, citând un proverb: „Când un [bou] intră într-un palat, nu devine rege. [Totuși], acel palat devine un hambar.”

Kabaş a postat şi pe Twitter proverbul, care a declanşat o anchetă asupra ei sub acuzaţia de insultare a preşedintelui.

Zeci de mii de persoane au fost acuzate și condamnate pentru infracțiunea de insultare a președintelui de când Erdoğan, decât a preluat mandatul în 2014, după ce a fost prim-ministru timp de 11 ani.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.