vineri, aprilie 5, 2024

Turcia ACUM. Cât costă litru de benzină, de ulei, gramul de aur și alte curiozități

Inflația, situația economică instabilă din Turcia, pe lângă operațiunea de invazie a Rusiei în Ucraina a dus la multe întrebări din partea străinilor care sunt interesați să călătorească în Turcia. Iată răspunsuri la cele mai frecvente întrebări!

Gramul de aur

Prețul gramului de aur se tranzacționează la 953 de lire, (59 de euro), iar o uncie de aur este în prezent la 1.986 dolari.

Lira

Lira a crescut săptămâna aceasta ajungând la 14,77 per dolar și 16.18 per euro. Urmărește AICI evoluția live a lirei.

Prețul la carburant

Milioane de proprietari de vehicule urmăresc evoluțiile de ultimă oră în ceea ce privește prețurile la combustibil. Prețurile combustibililor se schimbă constant din cauza evenimentelor din Ucraina.

La benzină litru de benzină a ajuns la 20.35( 1,25 de euro) de lire în Istanbul, 20.44 de lire în Ankara și 20,56 de lire în Izmir.

Prețurile la motorină sunt următoarele în Istanbul-22.82 de lire,(1,74 de euro),  în Ankara- 22,90 de lire și în provincia vestică, Izmir – 22,90 de lire.

Prețurile la GPL sunt 10,62 de lire (0,66 de euro) în Izmir, 10, 78 de lire în Ankara și 10.68 în Istanbul.

De asemenea, se așteaptă, luni, o scădere de 2,38 de lire turcești la motorină.

Vremea 

În multe provincii din Turcia s-au anunțat ninsori abundente. Meteorologii au anunțat că ninsorile se vor intensifica în weekend. Centrele comerciale din Istanbul vor fi deschise doar de la 12:00 și se vor închide la ora 19:00.

Litru de ulei

În weekend acesta, un litru de ulei a ajuns să coste în jur de 33 de lire turcești, (2 euro), iar o sticlă de 5 litri de ulei costă aproximativ 165 de lire turcești.(10,24 euro)

STOP VOT! Alegeri locale în Turcia s-au încheiat. Opoziția a făcut istorie după aproape 50 de ani

În Istanbul, bătălia a fost dusă în principal între candidat partidului lui Erdoğan, AKP, Murat Kurum, care a fost Ministru al Mediului și primarul  Ekrem Imamoglu, a cărui ambiție declarată este să devină președintele Turciei în 2028.

Alegeri locale din Turcia. Opoziția a făcut istorie după aproape 50 de ani, câștigând în mările orașe

Alegerile locale din Turcia, s-au încheiat, duminică, pe 31 martie, cu un rezultat surprinzător. Principalul partid de opoziție Partidul...

Au făcut istorie! 11 orașe conduse de femei în Turcia.Cea mai tânără primăriță are 22 de ani

11 din 81 de provincii turcești vor avea primari femei, în ciuda faptul că în perioada premergătoare alegerilor locale din 31 martie, listele de candidați pentru primari au fost insuficiente în ceea ce privește egalitatea de gen pentru aproape toate partidele.

VIDEO.Istanbul: 29 de persoane ucise în incendiu de la un club de noapte

Cel puțin 29 de persoane au murit într-un incendiu care a început în timpul lucrărilor de reparații în timpul zilei la un...

Alegerile din Turcia. Reacții internaționale: „Moment de cotitură pentru Turcia?”

Partidul din opoziție, Partidul Republican al Poporului din Turcia( CHP) a strâns mai mult de 37% din voturi la nivel național, pe când partidul lui Erdogan, AKP, a primit aproximativ 35% din voturi.

Cină de Iftar cu Andrew Tate. Canalul de stat, TRT, difuzează un interviu exclusiv

Yusuf Erim, redactor general al canalului, a împărtășit un fragment din cina sa cu Tate și a spus că cei doi au vorbit despre „problemele lui juridice, viitorul rețelelor sociale, geopolitică și multe altele”.

București: Cina de Iftar alături de personalități ale lumii culturale și academice

Evenimentul a continuat cu o prezentare care a explicat importanța și semnificația Ramadanului și a postului, un concert live de muzică orientală și dansul dervișilor.

Turcia: Biserică istorică pusă la vânzare pe internet

Biserica, situată în districtul Hafik, din Sivas, este vândută de o persoană la un preț de 16 milioane de lire turcești, după cum a indicat un consultant imobiliar.