marți, decembrie 6, 2022

Turcia ACUM. Cât costă litru de benzină, de ulei, gramul de aur și alte curiozități

Inflația, situația economică instabilă din Turcia, pe lângă operațiunea de invazie a Rusiei în Ucraina a dus la multe întrebări din partea străinilor care sunt interesați să călătorească în Turcia. Iată răspunsuri la cele mai frecvente întrebări!

Gramul de aur

Prețul gramului de aur se tranzacționează la 953 de lire, (59 de euro), iar o uncie de aur este în prezent la 1.986 dolari.

Lira

Lira a crescut săptămâna aceasta ajungând la 14,77 per dolar și 16.18 per euro. Urmărește AICI evoluția live a lirei.

Prețul la carburant

Milioane de proprietari de vehicule urmăresc evoluțiile de ultimă oră în ceea ce privește prețurile la combustibil. Prețurile combustibililor se schimbă constant din cauza evenimentelor din Ucraina.

La benzină litru de benzină a ajuns la 20.35( 1,25 de euro) de lire în Istanbul, 20.44 de lire în Ankara și 20,56 de lire în Izmir.

Prețurile la motorină sunt următoarele în Istanbul-22.82 de lire,(1,74 de euro),  în Ankara- 22,90 de lire și în provincia vestică, Izmir – 22,90 de lire.

Prețurile la GPL sunt 10,62 de lire (0,66 de euro) în Izmir, 10, 78 de lire în Ankara și 10.68 în Istanbul.

De asemenea, se așteaptă, luni, o scădere de 2,38 de lire turcești la motorină.

Vremea 

În multe provincii din Turcia s-au anunțat ninsori abundente. Meteorologii au anunțat că ninsorile se vor intensifica în weekend. Centrele comerciale din Istanbul vor fi deschise doar de la 12:00 și se vor închide la ora 19:00.

Litru de ulei

În weekend acesta, un litru de ulei a ajuns să coste în jur de 33 de lire turcești, (2 euro), iar o sticlă de 5 litri de ulei costă aproximativ 165 de lire turcești.(10,24 euro)

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.