joi, mai 2, 2024

Turcia a evacuat aproape 10.000 de cetățeni turci din Ucraina

Turcia a evacuat până acum 9.653 de cetățeni turci din Ucraina pe fondul invaziei în curs a Rusiei, a declarat ministrul de externe,conform Duvar English.

Mevlüt Çavuşoğlu a anunțat, pe 3 martie, într-o postare pe Twitter că numărul total de cetăţeni a ajuns la 9.653 și că evacuările s-au făcut prin București și capitala Poloniei, Varșovia.

Peste 2.000 de civili au fost uciși de când Rusia a lansat invazia împotriva Ucrainei pe 24 februari,  potrivit autorităților ucrainene, în timp ce Agenția ONU pentru Refugiați estimează că peste 874.000 de persoane au fugit din Ucraina în țările vecine.

Multe țări furnizează Ucrainei arme, închid spațiul aerian companiilor aeriene ruse și au interzis mass-media rusă de stat.

Rusia și Ucraina au avut a  doua rundă de discuții de pace pe 3 martie. Prima sesiune a avut loc pe 28 februarie.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.