duminică, mai 5, 2024

Kavala, filantrop închis în Turcia, a primit premiul pentru drepturile omului în Germania

Proeminentului om de afaceri și filantrop Osman Kavala a primit Premiul Tonhalle pentru Drepturile Omului pentru 2022, conform Turkish Minutes.

Societatea Prietenilor și Susținătorilor Tonhalle va acorda Premiul Tonhalle pentru Drepturile Omului pentru 2022 , în cadrul unui concert  din Dusseldorf, pentru Osman Kvala, care este închis după gratii în Turcia.

În fiecare an, premiul, fondat în 2016 de Adam Fischer, dirijorul principal al Simfoniei din Düsseldorf, este acordat unei asociații sau unei persoane care a realizat realizări semnificative în domeniul drepturilor și libertăților omului.

Potrivit DW, Fischer a spus că întemnițarea lui Kavala a fost un exemplu șocant de interferență politică masivă în sistemul judiciar.

„Evident, o persoană care susține drepturile omului și drepturile civile este pedepsită și redusă la tăcere”, susține Fischer.

Ceremonia de premiere va avea loc în sala de concert pe 19 martie. Întrucât Kavala rămâne în spatele gratiilor, politicianul germano-turc și ministrul agriculturii din Germania Cem Özdemir o va accepta în numele lui Kavala.

Câștigătorii anteriori ai premiilor au fost Medicii fără frontiere (RSF) și Fridays for Future.

Despre Osman Kavala

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a cerut eliberarea lui Kavala din cauza lipsei de suspiciune rezonabilă că ar fi săvârșit o infracțiune, hotărând că detenția sa are ca scop de-al reduce la tăcere.

Consiliul Europei (CoE) a declarat, în decembrie, că pregătește „proceduri de încălcare a dreptului comunitar” pentru închiderea lui Kavala, o mișcare care ar putea duce la suspendarea Turciei din organism. 

Kavala a rămas în detenție, în ciuda faptului că a fost inițial achitat de acuzațiile din cauza protestelor la nivel național din 2013, din Parcului Gezi din Istanbul. 

Hotărârea a fost anulată anul trecut și combinată cu acuzații într-un alt caz legat de puciul eșuat din  2016.  Kavala, în vârstă de 64 de ani, este acum judecat împreună cu alți 51 de persoane într-o combinație de trei cazuri separate.

Grupurile pentru drepturile omului au spus că cazul are motivații politice și face parte dintr-o represiune împotriva disidenței sub președintele Tayyip Erdogan. Guvernul respinge acest lucru și spune că instanțele din Turcia sunt independente.

Kavala nu a participat la ultimele două audieri. El a spus în octombrie că nu există posibilitatea unui proces echitabil după ce Erdogan a declarat că Turcia nu va elibera „bandiți, criminali și teroriști”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.