vineri, mai 3, 2024

Turcia: Apelul unei mame închise după gratii. ”Nu îmi voi putea vedea niciodată copiii”


O mamă de doi copii întemnițat a trimis o scrisoare către deputatul Partidului Democrat al Poporului (HDP), Ömer Faruk Gergerlioğlu prin care povestește că nu și-a văzut fiicele de șapte luni și a cerut transferarea la o închisoare mai aproape de casa ei, conform Turkish Minutes.

Zeynep Köyden, închisă pentru presupuse legături cu Mișcarea Gulen, la peste 800 de kilometri de casa ei, a spus că nu și-a văzut fiicele, în vârstă de 5 și 10 ani, de când a fost arestată în iulie 2021, când bunicii în vârstă ai celor două fete au putut să le aducă ultima oară la închisoare.

„Bunicii sunt prea bătrâni pentru a parcurge distanța în fiecare săptămână. Dacă nu sunt transferat într-o închisoare din Balikesir, nu îmi voi putea vedea niciodată copiii”, a scris femeia.

Deși a apelat de mai multe ori la administrația închisorii pentru a fi mutată, cererile ei au fost respinse.

 „Sunt extrem de stresată de faptul că nu îmi pot vedea copiii.Am slăbit 15 kilograme în închisoare pentru că sunt devastată”, specifică mama îndurerată.

Köyden fost condamnat la șapte ani și șase luni pentru că lucra într-un cămin studențesc care are legături cu Mișcarea Gulen. Fiica ei cea mică avea doar nouă luni în momentul arestării ei.

Soțul ei, Yasin Köyden, care a fost arestat cu acuzații similare, ispășește în prezent o pedeapsă de șapte ani și șase luni într-o altă închisoare din provincia Çankırı, din centrul Turciei.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.