luni, mai 6, 2024

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc


Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021, cu o creștere de 164 la sută față de 2020, conform portalului turcesc, Sozcu.

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

Comparativ cu 2020, s-a înregistrat o creștere cu 164 la sută a numărului de turiști care vin în Antalya. Orașul, care a ajuns la puțin peste 15 milioane de turiști în aceeași perioadă a anului 2019, cu un an înainte de pandemie, a cunoscut o pierdere de aproape 40 la sută față de 2019.

41 la sută dintre turiști sunt din Rusia

Privind distribuția pe naționalități, în perioada de 11 luni care acoperă ianuarie-noiembrie, cei mai mulți turiști au venit în Antalya din Rusia cu peste 3 milioane, marcând o pondere de 41 la sută. Apoi, a urmat Germania și Ucraina cu 1 milion de turiști şi Polonia cu 412 de mii de turiști.

Mit sau adevăr: Fură rușii și nemți oferte românilor?

Printre iubitorii de călătorii și chiar agenții s-a  auzit că din cauza rușilor și nemților care vin în număr mare în Turcia cresc prețurile la oferte pentru români. Astfel, a trebuit să întrebăm specialiști în domeniu pentru a clarifica acest aspect.

 Iată răspunsul AICI

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.