vineri, ianuarie 7, 2022

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Rata anuală a inflației a Turciei a crescut la 36,1% în decembrie, cel mai ridicat nivel din 2002, după ce lira a scăzut la minime record succesive, forțând comercianții să crească brusc prețurile, conform Ahval News.

Inflația din Turcia este în creștere după ce președintele Recep Tayyip Erdoğan a ordonat Băncii Centrale să reducă ratele dobânzilor la 14% de la 19% din septembrie, determinând investitorii și localnicii să vândă lira în masă. Erdogan spune că ratele mai mari ale dobânzilor sunt împotriva învățăturilor islamice.

Inflația a crescut de la 23,1% în noiembrie, a anunțat, luni, Institutul de Statistică din Turcia, iar prețurile au crescut lunar cu 13,6%.

Inflația prețurilor de producător a crescut la 79,9% anual luna trecută, de la 54,6% în noiembrie, conform institului. De la lună la lună, prețurile au crescut cu 19,1 la sută, reflectând o creștere a costului importurilor.

Lira s-a tranzacționat în scădere cu 1%, cu 13,26 de unități față de dolar, la ora locală 10:20. Urmărește lira live AICI

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută.