miercuri, februarie 8, 2023

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Numărul de noi infecții zilnice s-a apropiat de 45.000, pe măsură ce varianta Omicron se răspândește în țară, conform Bianet.org

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

„Ar trebui să ajustăm distanța socială știind că varianta Omicron se transmite ușor. Ar trebui să primim și vaccinuri de rapel la timp”, a scris ministrul Fahrettin Koca, pe Twitter.

Noile infecții zilnice au crescut rapid în țară în ultima săptămână, pe măsură ce Omicron se răspândește.

Potrivit cifrelor ministerului, 27.492 de pacienți cu Covid s-au recuperat și au fost efectuate 368.913 teste, ieri.

Vaccinare

91,77% din populația adultă a țării a primit cel puțin o doză de vaccin și 83,26% au primit cel puțin două doze.

Au fost administrate un total de 132,89 milioane de doze și 56,96 milioane de persoane au primit cel puțin o doză. Provinciile din estul și sud-estul țării, populate predominant de kurzi, au cea mai scăzută rată de persoane complet vaccinate.

CEDO a decis! Turcia trebuie să plătească peste 12.000 de euro daune morale unui jurnalist

Turcia a încălcat articolele 5 (1), (3), (4), (5) și 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului în cazul unui jurnalist care a fost arestat de un tribunal turc în urma unei tentative de lovitură de stat în 2016.

Harta corupție: Turcia a avut cel mai mic punctaj din ultimii 10 ani

Harta corupției la nivel mondial situează Turcia cu cinci locuri mai jos, după ce reușit să obțină 34 de puncte din 100 în 2022, pierzând 2 puncte într-un an, având cel mai mic scor din ultimii zece ani.

Cutremur Turcia! Un faimos fotbalist cere ajutor în lacrimi:„Nu putem face mare lucru singuri.”

Fostul portar al echipei națională și actualul directorul tehnic Hatayspor, Volkan Demirel, a ajuns viral după ce a început să plângă într-un live de pe contul său de Twitter.

Conferință despre toleranță. Dumitru Borțun: „Conviețuirea este cea mai grea meserie din lume” 

Zeci de tineri bucureșteni au participat la conferința ,,Toleranța și Rolul ei în Perioada Contemporană”, desfășurată pe 2 februarie, la ARCUB.

Turcia: Copil prins sub dărâmături așteaptă să fie salvat

Cetățenii au încercat să-l ajute, însă nu au putut scoate copilul afară, în schimb i-au dat apă și l-au învelit cu pilota.

Tragedie după tragedie! Portul Iskenderun arde de 24 de ore

Incendiu izbucnit în portul Iskenderun de la Marea Mediterană, care a pornit în urma cutremurelor de ieri, continuă să arde de 24 ore, conform presei turcești.

Clădire veche de 1 an vândută ca „rezistentă la cutremur” s-a prăbușit

În anunțul privind imobilul se precizează că apartamentele vândute cu 2 850 000 de lire respectă reglementările cutremurelor.

Cutremur din Turcia! Elon Mask vrea să trimită sateliți Starlink 

Omul de afaceri miliardar Elon Musk, proprietarul Twitter și Tesla, anunțat pe contul său de Twitter că a existat o mare problemă de comunicare în Turcia după cutremur și că, dacă guvernul turc ar aproba ar putea trimite sateliții Starlink pentru ajutor.