sâmbătă, mai 4, 2024

Efectele crizei economice din Turcia: 61% dintre tineri vor să imigreze


Rata tinerilor care spun că ar prefera „să imigreze pentru o viață mai bună”, iar doar 13 la sută spun că pot trăi confortabil din veniturile lor, potrivit celor mai noi cercetări, citat de Soczu.com

Conform Istanbul Economy Research a realizat un studiu în rândul a 3.000 de tineri cu vârste cuprinse între 18-30 de ani. 

Rezultatele studiului realizat de Istanbul Economy Research. Doar 13 la sută din tineri pot trăi confortabil cu veniturile lor.

Rezultate ilustrează că 83 la sută  dintre tinerii din Turcia sunt îngrijorați de situația economică a familiilor lor. 29 la sută dintre tineri au rezonat cu expresia „Îmi este foarte greu să trăiesc cu veniturile mele actuale”, în timp ce rata celor care au spus „eu abia  pot face față cu venitul meu curent” este de 31%, iar 27 la sută dintre cei care spun „foarte greu fac față cu venitul meu curent”. 

Rata tinerilor care au spus că pot trăi confortabil din veniturile lor a fost de 13 la sută.

Cercetarea a relevat faptul că tinerii din Turcia deja planifică viitorul cu efectul sentimentului de insecuritate economică. 54% dintre tineri au spus că sunt ocupați cu planurile lor de viitor aproape în fiecare zi.61 la sută dintre tineri au declarat că ar prefera să migreze pentru o viață mai bună. 

Tendința de a participa la politică pentru a trăi într-o societate mai bună este foarte scăzută: 24 la sută sunt înclinați să susțină o mișcare a societății civile, pe când 54% de a începe o mișcare pe social media.

La întrebarea „Crezi că următoarea generație va fi într-o poziție mai bună în ceea ce privește libertatea economică decât generația ta”, 58 la sută spun „Nu, va fi mai rău”. Cei care spun că va fi la fel sunt 11 la sută. Doar 1 din 4 tineri chestionați a spus că noua generație va fi mai independentă din punct de vedere economic.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.