marți, aprilie 30, 2024

Proteste împotriva epurărilor practicate de regimul Erdogan, în Germania și Olanda

Profesorii turci exilați în țările europene, au protestat împotriva practicilor de epurarea ale guvernului de la Ankara și au cerut respectarea drepturilor, potrivit unui articol publicat pe Kronos Haber.

De Ziua Internațională a Profesorului, profesorii turci exilați în Germania și Olanda au ieșit în stradă, sâmbătă, pentru a cere respectarea drepturilor lor fundamentale dar și pentru a cere eliberarea profesorilor care se află în spatele gratiilor.

Un grup de turci s-au adunat în fața clădirii Casa Profesorului din Berlin. Oamenii  au cerut  să fie eliberați colegii încarcerați, inclusiv copiii care stau cu mamele în penitenciare. Un alt grup de protestatari a lăsat o coroană neagră în fața Consulatului turc de la Hannover, și au îndemnat autorităților turce să respecte drepturile tuturor profesorilor concediați în urma aplicării  decretelor emise în perioada stării de urgență.

În Olanda, s-au adunat în fața parlamentului Den Haag, profesorii turci au ieșit la protest de Ziua Internațională a Profesorului.

Turcii exilați în Olanda s-au adunat în fața parlamentului Den Haag și au cerut ”justiție imediată” pentru toți profesorii concediați prin decrete.

İmediat după puciul eșuat din 15 iulie 2016, regimul de la Ankara a instaurat stare de urgența. Prin decretele emise au fost concediați peste 150.000 de funcționari publici, dintre care majoritatea sunt profesori.

Pe de altă parte, toate instituțiile educaționale și ONG-urile care au legătură cu mișcarea clericului Fethullah Gulen au fost închise în urma aplăcării acelor  decrete. Peste 22.000 de profesori care lucrau la aceste unității au rămas fără un loc de muncă și majoritatea au fost arestați.

Ziua Internaţională a Profesorului a fost desemnată de UNESCO cu scopul de a marca semnarea Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.