miercuri, aprilie 14, 2021

Ambasada SUA a cerut scuze de două ori guvernului turc în urma unui like pe Twitter

Un scandal a izbucnit, duminică, pe rețelele de socializare după ce Ambasada SUA în Turcia a dat like la o postare de pe Twitter, publicată de un jurnalist despre starea de sănătate a unui oficial turc, conform presei turce.

Ergun Babahan, un jurnalist exilat în SUA a comentat, sămbătă, despre starea de sănătatea a lui Devlet Bahceli, un politician aliat cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

“Poporul turc trebuie pregătit pentru o perioadă fără liderul Bahceli.”, a scris jurnalistul pe contul său de Twitter. 

Ambasada Statelor Unite a dat un like postării jurnalistului, acțiune care a dus critici dure din partea utilizatorilor pro-Erdogan, dar și a oficialilor turci.

După puțin timp, Ambasada s-a apărat a cerut scuze printr-o postare pe Twitter.

„Mai devreme, contul nostru de Twitter al Ambasadei a dat like la o postare, acest fapt fiind o eroare. Ne regretăm greșeala și ne cerem scuze pentru orice confuzie”, a scris Ambasada Statelor Unite .

Lucrurile nu s-au liniștit, iar Ministerul turc al Afacerilor Externe l-a convocat duminică, pe însărcinatul cu afaceri american la Ankara, pentru a da explicații.

Ulterior, Ambasada SUA a revenit cu o nouă postare prin care își cere scuze pentru a doua oară.

”Ne cerem scuze pentru incidentul de ieri, de pe Twitter. Nu vrem să ne asociem cu Ergun Babahan și nici nu-l susținem. Ne cerem scuze pentru greșeală”, a postat Ambasada SUA.

Devlet Bahceli, liderul Partidului Mișcării Naționaliste (MHP) este aliat cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, în ultimii doi ani. 

Relaţiile dintre Ankara și Washigton sunt tensionate de trei ani din cauza că SUA refuză extrădarea clericului Fethullah Gulen și din cauza sprijinului american pentru miliţiile kurde din Siria considerate ‘teroriste’ de către Ankara.

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan