vineri, aprilie 8, 2022

Victimele stării de urgență s-au adunat în sediile partidelor de opoziție din Ankara

Victimelor stării de urgență declarată de guvernul de la Ankara, s-au întâlnit, sâmbătă, în sediile celor două partide din opoziție, în ciuda faptului că guvernul a interzis adunarea într-un centru cultural, potrivit boldmedya.com

Oficialii turci au luat măsuri pentru a prevenii “Marea Adunare”, un protest al angajaților demiși prin decrete. Prefectura din Ankara a interzis, joi, evenimentul, iar poliția nu le-a permis manifestanților din provincie să intre în capitală.

Poliția nu le-a permis manifestanților din provincie să intre în capitală. Mai mult, poliția a controlat buletinele cetățenilor și i-a trimis înapoi spre casă.

Cele două partide din opoziție, partidul Democrat al Popoarelor pro-kurde (HDP) și partidului Saadet (SP) a găzduit, sămbătă și duminică, persoanele afectate de starea de urgență.

Deputatul HDP, Ömer Faruk Gergerlioğlu, organizatorul evenimentului a declarat că va intenta proceduri legale pentru cei care au împiedicat în mod ilegal intrarea victimelor în Ankara.

„Au fost împiedicați să vină în Ankara, pe nedrept și în mod ilegal. S-au încălcat drepturile constituționale. Nu ne vom supune acestei nedreptăți ilegale. ”,a declarat Gergerlioğlu, în timpul evenimentului.

Baricada poliției în fața partidului pro-kurd

Poliția a încercat să impiedice intrarea în clădirea HDP și au încercat să aresteze câțiva manifestanți, dar prin intervenția deputatului Faruk Gergerlioglu și a lui Habip Kesik, acțiunile poliției au fost oprite.

În final, la întâlnire au participat prin teleconferință și persoanele care au fost trimise înapoi.  

Victimelor stării de urgență declarată de guvernul de la Ankara, s-au întâlnit sâmbătă și duminică, în sediile celor două partide din opoziție.

Peste 150.000 de cetățeni turci  sunt victime ale stării de urgență declarate de guvernul de la Ankara, concediate prin decretele de stat, din iulie 2016 din sectorul învățământ, sănătate și judiciar.


Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.