marți, decembrie 6, 2022

25 de premii pentru 25 de ani de excelență în educație în școlile Lumina Instituţii de Învăţământ

Lumina Instituţii de Învăţământ a oferit 25 de premii cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființare, eveniment desfășurat la Ateneul Român, în prezența a numeroase personalități din lumea educațională, a părinților și absolvenților Școlilor Lumina.

La decernarea de premii, alături Virgil Ianțu, prezentatorul evenimentului au fost prezente personalități marcante care au fost alături de școlile Lumina de-a lungul timpului, printre care Andreea Marin și Lucian Sănmărtean.

Fotbalistul Lucian Sănmărtean la evenimentul de celebrare a 25 de ani de la înființarea școlilor Lumina Instituţii de Învăţământ.

„Împreună cu cei din școlile Lumina am oferit sprijin și ajutor copiilor, pentru a avea  posibilitatea și șansa unei vieți în sport. Este un moment de mândrie pentru mine pentru că prin mine și viitoarele generați sper să îmi calce pe urme. Și noi, și școala, suntem pe aceași cale.”, a declarat fotbalistul Lucian Sănmărtean.

La sărbătorirea celor 25 de ani, au fost prezenți reprezentanți din sistemul educațional românesc, foști directori ai Școlilor Lumina, directorul Lumina Instituții de Învățământ, Fatih Goktas, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Iași, parteneri și colaboratori ai școlilor. 

Directorul General Lumina Instituții de Învățământ, Fatih Goktas a ținut un discurs în deschiderea evenimentului.

 Directorul General Lumina Instituții de Învățământ, Fatih Goktas, a ținut un discurs în deschiderea evenimentului, prin care a mulțumit tuturor partenerilor în educație.

“Vă mulțumim că putem să facem împreună educație. Povestea noastră de succes merge mai departe și împreună sunt convins că putem schimba lucrurile în bine.Vă mulțumim tuturor prietenilor noștri care au fost împreună cu noi și care au trimis un mesaj pentru această zi importantă pentru Lumina.La multi ani LUMINA!” a declarat Fatih Goktas. 

Octavian Barbu, fost director al Liceului Internațional de Informatică din Constanța, a profesat timp de 20 de ani. „Un moment înălțător pentru această instituție de învățămant. Merită să fie sărbătorită această instuție datorită performanțor.”, a declarat fostul director. 

Prima generație de absolveți 

Ionuț Grossu, absolvent în prima generație a Liceului Internațional de Informatică din București.

Școlile Lumina au început cu 23 de elevi, iar în prezent peste 4.5000 tineri învață în cadrul școlii. La eveniment a fost prezentă și prima generația de absolvenți.

„Mă bucur că fac parte dintr-o familie minunată, mă bucură când privesc în retrospectivă ceea ce s-a realizat în cadrul acestei instituții de învățământ. Sunt mândru să fiu lângă oameni pe care ii iubesc și mă apreciază.Trebuie să fim uniți, cum fost până acum, și să ducem mai departe prestigiul acestei instituții de învățământ. „, a spus Ionuț Grossu, absolvent în prima generație a Liceului Internațional de Informatică din București.

…și ultima generație de absolvenți

Anahita Hamzeh face parte din ultima generație de absolveți al instituțiilor Lumina și a ținut un discurs prin care a povestit experiența sa ca elev. 

Anahita Hamzeh, absolventă din ultima generație de absolveți al Instituțiilor Lumina.

“Am studiat la ISB de la vârsta de trei ani și sunt mândră că această școală a fost a doua mea casă. Educația pe care am obținut-o m-a împins să vreau să știu mai multe. Cea mai importantă parte a educării este liberul arbitru al elevilor. Toate activitățile au fost încorporate pentru a ne oferi o experiență mai largă în viață și pentru a ne face să progresăm la nivel intelectual.”, a spus Anahita.

Momentul artistic al formației Cvartet Passione alături de tinere balerile la evenimentul de celebrare a 25 de ani de la înființarea Lumina Instituții de Învățământ.
Performața Școlilor Lumina

Prima școală din cadrul Lumina Instituții de Învățământ din România  a fost înfiinţă în anul 1994 , la Constanţa, iar în prezent vorbim de trei licee, șase școli primare și gimnaziale,precum și două școli internaționale.  

David Cinca, laureat al premiului I la Concursul National de Interpretare “Ada Ulubeanu” a interpretar câteva melodii la pian la evenimentul aniversar.

În palmaresul Școlilor Lumina s au adunat aproape 1000 de medalii de aur, argint și bronz câștigate la olimpiadele inernaționale. 

Despre performanțele acestor școli a vorbit și Inspectorul Școlar Județean Iași , Aurelia Farcaș :”Este o școală care confirmă un model de integralitare în comunitate ieșeană și comunitatea educațională. Școala Lumima din Iași are rezultate excepționale la concursuri.  Apreciez învățământul de excelență în educație a școlilor Lumina. În Iași, rezultatele sunt excepționale. „

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.