vineri, octombrie 16, 2020

25 de premii pentru 25 de ani de excelență în educație în școlile Lumina Instituţii de Învăţământ

Lumina Instituţii de Învăţământ a oferit 25 de premii cu ocazia aniversării a 25 de ani de la înființare, eveniment desfășurat la Ateneul Român, în prezența a numeroase personalități din lumea educațională, a părinților și absolvenților Școlilor Lumina.

La decernarea de premii, alături Virgil Ianțu, prezentatorul evenimentului au fost prezente personalități marcante care au fost alături de școlile Lumina de-a lungul timpului, printre care Andreea Marin și Lucian Sănmărtean.

Fotbalistul Lucian Sănmărtean la evenimentul de celebrare a 25 de ani de la înființarea școlilor Lumina Instituţii de Învăţământ.

„Împreună cu cei din școlile Lumina am oferit sprijin și ajutor copiilor, pentru a avea  posibilitatea și șansa unei vieți în sport. Este un moment de mândrie pentru mine pentru că prin mine și viitoarele generați sper să îmi calce pe urme. Și noi, și școala, suntem pe aceași cale.”, a declarat fotbalistul Lucian Sănmărtean.

La sărbătorirea celor 25 de ani, au fost prezenți reprezentanți din sistemul educațional românesc, foști directori ai Școlilor Lumina, directorul Lumina Instituții de Învățământ, Fatih Goktas, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Iași, parteneri și colaboratori ai școlilor. 

Directorul General Lumina Instituții de Învățământ, Fatih Goktas a ținut un discurs în deschiderea evenimentului.

 Directorul General Lumina Instituții de Învățământ, Fatih Goktas, a ținut un discurs în deschiderea evenimentului, prin care a mulțumit tuturor partenerilor în educație.

“Vă mulțumim că putem să facem împreună educație. Povestea noastră de succes merge mai departe și împreună sunt convins că putem schimba lucrurile în bine.Vă mulțumim tuturor prietenilor noștri care au fost împreună cu noi și care au trimis un mesaj pentru această zi importantă pentru Lumina.La multi ani LUMINA!” a declarat Fatih Goktas. 

Octavian Barbu, fost director al Liceului Internațional de Informatică din Constanța, a profesat timp de 20 de ani. „Un moment înălțător pentru această instituție de învățămant. Merită să fie sărbătorită această instuție datorită performanțor.”, a declarat fostul director. 

Prima generație de absolveți 

Ionuț Grossu, absolvent în prima generație a Liceului Internațional de Informatică din București.

Școlile Lumina au început cu 23 de elevi, iar în prezent peste 4.5000 tineri învață în cadrul școlii. La eveniment a fost prezentă și prima generația de absolvenți.

„Mă bucur că fac parte dintr-o familie minunată, mă bucură când privesc în retrospectivă ceea ce s-a realizat în cadrul acestei instituții de învățământ. Sunt mândru să fiu lângă oameni pe care ii iubesc și mă apreciază.Trebuie să fim uniți, cum fost până acum, și să ducem mai departe prestigiul acestei instituții de învățământ. „, a spus Ionuț Grossu, absolvent în prima generație a Liceului Internațional de Informatică din București.

…și ultima generație de absolvenți

Anahita Hamzeh face parte din ultima generație de absolveți al instituțiilor Lumina și a ținut un discurs prin care a povestit experiența sa ca elev. 

Anahita Hamzeh, absolventă din ultima generație de absolveți al Instituțiilor Lumina.

“Am studiat la ISB de la vârsta de trei ani și sunt mândră că această școală a fost a doua mea casă. Educația pe care am obținut-o m-a împins să vreau să știu mai multe. Cea mai importantă parte a educării este liberul arbitru al elevilor. Toate activitățile au fost încorporate pentru a ne oferi o experiență mai largă în viață și pentru a ne face să progresăm la nivel intelectual.”, a spus Anahita.

Momentul artistic al formației Cvartet Passione alături de tinere balerile la evenimentul de celebrare a 25 de ani de la înființarea Lumina Instituții de Învățământ.
Performața Școlilor Lumina

Prima școală din cadrul Lumina Instituții de Învățământ din România  a fost înfiinţă în anul 1994 , la Constanţa, iar în prezent vorbim de trei licee, șase școli primare și gimnaziale,precum și două școli internaționale.  

David Cinca, laureat al premiului I la Concursul National de Interpretare “Ada Ulubeanu” a interpretar câteva melodii la pian la evenimentul aniversar.

În palmaresul Școlilor Lumina s au adunat aproape 1000 de medalii de aur, argint și bronz câștigate la olimpiadele inernaționale. 

Despre performanțele acestor școli a vorbit și Inspectorul Școlar Județean Iași , Aurelia Farcaș :”Este o școală care confirmă un model de integralitare în comunitate ieșeană și comunitatea educațională. Școala Lumima din Iași are rezultate excepționale la concursuri.  Apreciez învățământul de excelență în educație a școlilor Lumina. În Iași, rezultatele sunt excepționale. „

Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.

COVID-19 a ajuns în Turcia cu o lună înainte ca guvernul să raporteze primele cazuri

Partidul Republican Popular (CHP) a acuzat guvernul turc că nu a raportat cazuri suspecte de COVID-19 în februarie, cu o lună înainte...

Humanitas Cișmigiu a lansat cartea scriitorului turc, Ahmet Altan„Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat”

Librăria Humanitas de la Cișmigiu a lansat, vineri, cartea”Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat” a scriitorului turc, Ahmet Altan, închis după gratii de mai bine de patru ani, sub represiunile guvernului turc.

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei, relatează Turkish Minutes.

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

Prețul meniului de pește s-a triplat la restaurantele din Istanbul

Prețul la pește, în special cea a peștelui bonito, în faimoasele restaurante de pește din Istanbul, s-a triplat,

Un ONG cere Regatului Unit sancționarea oficialilor turci

Un grup pentru drepturile omului cu sediul în Regatul Unit a lansat o campanie de sancționare a oficialilor turci implicați în încălcări ale drepturilor omului drept în temeiul noilor reglementări,