vineri, octombrie 16, 2020

Premiul “Frații Scholl” acordat jurnalistului încarcerat, Ahmet Altan

Ahmet Altan, jurnalist încarcerat, va primi premiul “Frații Scholl” pentru cartea sa, „Nu voi mai vedea lumea niciodată”, conform tellerreport.com

În carte, jurnalistul relatează despre experiența lui după puciul eșuat, despre arestarea sa, întâlnirile cu poliția și procurorii. Mai mult, jurnalistul descrie situația colegilor lui care sunt închiși.

Avocatul lui Altan, Figen Albuga Calikusu, a declarat miercuri, că jurnalistul nu știe că va primi premiul. „El va afla de la noi”, a subliniat avocatul.

Jurnalistul a fost acuzat că l-a criticat pe președintele turc, Recep Tayyip Erdogan. Altan a fost arestat la scurt timp după lovitura de stat din iulie 2016, din Turcia. Inițial, bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață, în februarie 2018 pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen. Ultima decizie a instanțele din Turcia a fost condamnarea lui la 15 ani de închisoare. O altă ședință de judecată este programată pentru 8 noiembrie.

Premiul este în valoare de 10.000 de euro, iar premiera va avea loc pe 25 noiembrie în sala de spectacole a Ludwig-Maximilians-Universität. 

Premiul amintește de Sophie și Hans Scholl, care au aparținut grupului de rezistență a studenților „Weiße Rose” din Munchen în timpul perioadei naziste și ulterior a fost ucis de național-socialiști.

COVID-19 a ajuns în Turcia cu o lună înainte ca guvernul să raporteze primele cazuri

Partidul Republican Popular (CHP) a acuzat guvernul turc că nu a raportat cazuri suspecte de COVID-19 în februarie, cu o lună înainte...

Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.

Turcia: Școlile și-au deschis porțile în a două etapă a planului educațional

Școlile s-au deschis, pe 12 octombrie, pentru cursurile față în față conform etapei a doua a planului educațional al Turciei, relatează presa turcească.

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.

Humanitas Cișmigiu a lansat cartea scriitorului turc, Ahmet Altan„Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat”

Librăria Humanitas de la Cișmigiu a lansat, vineri, cartea”Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat” a scriitorului turc, Ahmet Altan, închis după gratii de mai bine de patru ani, sub represiunile guvernului turc.

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei.

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.