vineri, martie 29, 2024

Turcia: Aparătoarea a drepturilor omului sub control judiciar din cauza unei postări pe Twitter

O apărătoare a drepturilor omului a fost pusă sub control judiciar, miercuri, în urma unei postări publicate pe Twitter legată de un oficial turc, potrivit presei turce.

Arlet Natali Avazyan, apărătoare a drepturilor omului, de origine armeană, a fost pusă sub control judiciar, după audierile care au durat aproximativ 10 ore. 

În așteptarea deciziei de la Tribunalul din Istanbul, avocatul ei a pus pe contul său de Twitter o poză cu Avazyan după audieri cu cătușele puse. În imagine, femeia poartă mască pentru că se tratează de cancer. 

Natalia Avazyan a fost reținută, marți, din cauza unei poze postate pe Twitter, în care apare familia ministrului de externe turc, Mevlut Cavusoglu. “Cei din poza sunt bunicii ministrului Cavusoglu, sunt porecliți hoții şi au fost relocați de autoritățile din provincia Erzurum’’, a scris Avazyan pe contul său de  Twitter.

După puțin timp, Mevlut Cavusoglu a făcut plângere împotriva femeii. 

Susținătorii lui Arlet Natali Avazyan au făcut o campanie sub eticheta #NataliAvazyanYalnızDeğildir , pe rețelele de socializare pentru eliberarea ei

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.