sâmbătă, iunie 22, 2024

3 zile de festival gastronomic: Mii de bucureșteni au venit în parcul Titan pentru bunătăți și muzică tradițional turcească


Festivalul Turcesc, care a avut loc în parcul Titan și a durat trei zile, a cucerit gurmanzii și iubitorii de tradiții turcești din Capitală.

La prima ediție a anului 2022, bucureștenii au creat cozi lungi, în ciuda caniculei, pentru a degusta bunătăți tradiționale turcești, precum șuberek, lahmacun și diversele kebaburi. Urmând să se strângă în jurul scenei pentru a se bucura de spectacolul oferit de derviși, cântăreți și dansatori.

Fundația Tuna a deschis sezonul festivalurilor de vară, care a luat o pauză de doi ani , din cauza pandemiei.

Sute de voluntari, turci, dar și români, care au diferite meserii, de la profesori până la caznice, au lucrat la cele 40 de standurile, de la care se putea servi mâncărurile proaspăt preparate, alătui de ceaiul turcesc și cafeaua la nisip.

Festivalul a ajuns la cea de-a 11 a ediție, iar sute de voluntari ai fundației, au fost deschise aproape 40 de standuri cu diferite bunătăți

 „Astăzi, am organizat cel de-al 11-lea festival aici. Am văzut că interesul pentru festivalul nostru a crescut și mai mult după pandemie și că oamenilor le-a fost dor. Acest interes a crescut și entuziasmul tuturor prietenilor noștri voluntari. Festivalurile noastre vor continua fără oprire.” afirmă Yusuf Küçük, fost președintele al Fundației Tuna și voluntar al Festivalui Turcesc.

Festivalul, care oferă bucureștenilor o sărbătoare culturală cu bucătăria, arta, muzica și ospitalitatea anatoliană, va continua atât în ​​București, cât și în alte orașe în următoarele săptămâni.

Banii de la eveniment vor fi donați

Fundația Tuna din București, fondată de voluntari româno-turci în 1995, este cunoscută pentru activitățile culturale, artistice și caritabile pe care le organizează de 27 de ani.

Festivalul, care este primit cu mare interes de cetăţenii români în fiecare an, acordă o mare importanţă şi prieteniei turco-române.

Președintele Fundației Tuna, Mehmet Emin Korkut, a declarat că veniturile din festival vor fi folosite pentru ajutor și activități umanitare.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).