miercuri, februarie 8, 2023

3 zile de festival gastronomic: Mii de bucureșteni au venit în parcul Titan pentru bunătăți și muzică tradițional turcească


Festivalul Turcesc, care a avut loc în parcul Titan și a durat trei zile, a cucerit gurmanzii și iubitorii de tradiții turcești din Capitală.

La prima ediție a anului 2022, bucureștenii au creat cozi lungi, în ciuda caniculei, pentru a degusta bunătăți tradiționale turcești, precum șuberek, lahmacun și diversele kebaburi. Urmând să se strângă în jurul scenei pentru a se bucura de spectacolul oferit de derviși, cântăreți și dansatori.

Fundația Tuna a deschis sezonul festivalurilor de vară, care a luat o pauză de doi ani , din cauza pandemiei.

Sute de voluntari, turci, dar și români, care au diferite meserii, de la profesori până la caznice, au lucrat la cele 40 de standurile, de la care se putea servi mâncărurile proaspăt preparate, alătui de ceaiul turcesc și cafeaua la nisip.

Festivalul a ajuns la cea de-a 11 a ediție, iar sute de voluntari ai fundației, au fost deschise aproape 40 de standuri cu diferite bunătăți

 „Astăzi, am organizat cel de-al 11-lea festival aici. Am văzut că interesul pentru festivalul nostru a crescut și mai mult după pandemie și că oamenilor le-a fost dor. Acest interes a crescut și entuziasmul tuturor prietenilor noștri voluntari. Festivalurile noastre vor continua fără oprire.” afirmă Yusuf Küçük, fost președintele al Fundației Tuna și voluntar al Festivalui Turcesc.

Festivalul, care oferă bucureștenilor o sărbătoare culturală cu bucătăria, arta, muzica și ospitalitatea anatoliană, va continua atât în ​​București, cât și în alte orașe în următoarele săptămâni.

Banii de la eveniment vor fi donați

Fundația Tuna din București, fondată de voluntari româno-turci în 1995, este cunoscută pentru activitățile culturale, artistice și caritabile pe care le organizează de 27 de ani.

Festivalul, care este primit cu mare interes de cetăţenii români în fiecare an, acordă o mare importanţă şi prieteniei turco-române.

Președintele Fundației Tuna, Mehmet Emin Korkut, a declarat că veniturile din festival vor fi folosite pentru ajutor și activități umanitare.

Harta corupție: Turcia a avut cel mai mic punctaj din ultimii 10 ani

Harta corupției la nivel mondial situează Turcia cu cinci locuri mai jos, după ce reușit să obțină 34 de puncte din 100 în 2022, pierzând 2 puncte într-un an, având cel mai mic scor din ultimii zece ani.

Clădire veche de 1 an vândută ca „rezistentă la cutremur” s-a prăbușit

În anunțul privind imobilul se precizează că apartamentele vândute cu 2 850 000 de lire respectă reglementările cutremurelor.

VIDEO! Dezastru în Turcia! Cutremur de 7,4 magnitudine. 284 de morți și 2.323 de răniți

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 pe scara Richter s-a produs în cartierul Pazarcık, din provincia sudică, Kahramanmaraş, conform presei turcești.

Tragedie după tragedie! Portul Iskenderun arde de 24 de ore

Incendiu izbucnit în portul Iskenderun de la Marea Mediterană, care a pornit în urma cutremurelor de ieri, continuă să arde de 24 ore, conform presei turcești.

Cutremur din Turcia! Elon Mask vrea să trimită sateliți Starlink 

Omul de afaceri miliardar Elon Musk, proprietarul Twitter și Tesla, anunțat pe contul său de Twitter că a existat o mare problemă de comunicare în Turcia după cutremur și că, dacă guvernul turc ar aproba ar putea trimite sateliții Starlink pentru ajutor.

Turcia: Mama și copilul ei de 6 luni scoși de sub dărâmături după 29 de ore 

Hülya Yılmaz, în vârstă de 30 de ani, și copilul ei, Ayşe Vera Yılmaz, în vârstă de 6 luni, au fost salvați 29 de ore mai târziu de sub dărâmăturile clădirii distruse din districtul Odabaşı, din Hatay.

Cutremur Turcia! Un faimos fotbalist cere ajutor în lacrimi:„Nu putem face mare lucru singuri.”

Fostul portar al echipei națională și actualul directorul tehnic Hatayspor, Volkan Demirel, a ajuns viral după ce a început să plângă într-un live de pe contul său de Twitter.

Conferință despre toleranță. Dumitru Borțun: „Conviețuirea este cea mai grea meserie din lume” 

Zeci de tineri bucureșteni au participat la conferința ,,Toleranța și Rolul ei în Perioada Contemporană”, desfășurată pe 2 februarie, la ARCUB.