luni, iulie 4, 2022

3 zile de festival gastronomic: Mii de bucureșteni au venit în parcul Titan pentru bunătăți și muzică tradițional turcească


Festivalul Turcesc, care a avut loc în parcul Titan și a durat trei zile, a cucerit gurmanzii și iubitorii de tradiții turcești din Capitală.

La prima ediție a anului 2022, bucureștenii au creat cozi lungi, în ciuda caniculei, pentru a degusta bunătăți tradiționale turcești, precum șuberek, lahmacun și diversele kebaburi. Urmând să se strângă în jurul scenei pentru a se bucura de spectacolul oferit de derviși, cântăreți și dansatori.

Fundația Tuna a deschis sezonul festivalurilor de vară, care a luat o pauză de doi ani , din cauza pandemiei.

Sute de voluntari, turci, dar și români, care au diferite meserii, de la profesori până la caznice, au lucrat la cele 40 de standurile, de la care se putea servi mâncărurile proaspăt preparate, alătui de ceaiul turcesc și cafeaua la nisip.

Festivalul a ajuns la cea de-a 11 a ediție, iar sute de voluntari ai fundației, au fost deschise aproape 40 de standuri cu diferite bunătăți

 „Astăzi, am organizat cel de-al 11-lea festival aici. Am văzut că interesul pentru festivalul nostru a crescut și mai mult după pandemie și că oamenilor le-a fost dor. Acest interes a crescut și entuziasmul tuturor prietenilor noștri voluntari. Festivalurile noastre vor continua fără oprire.” afirmă Yusuf Küçük, fost președintele al Fundației Tuna și voluntar al Festivalui Turcesc.

Festivalul, care oferă bucureștenilor o sărbătoare culturală cu bucătăria, arta, muzica și ospitalitatea anatoliană, va continua atât în ​​București, cât și în alte orașe în următoarele săptămâni.

Banii de la eveniment vor fi donați

Fundația Tuna din București, fondată de voluntari româno-turci în 1995, este cunoscută pentru activitățile culturale, artistice și caritabile pe care le organizează de 27 de ani.

Festivalul, care este primit cu mare interes de cetăţenii români în fiecare an, acordă o mare importanţă şi prieteniei turco-române.

Președintele Fundației Tuna, Mehmet Emin Korkut, a declarat că veniturile din festival vor fi folosite pentru ajutor și activități umanitare.

Compania minieră de aur confirmă o scurgere de cianură în estul Turciei

Anagold Mining Inc. a spus că știrile din mass-media cu privire la cantitatea de scurgeri au fost exagerate, în timp ce a negat afirmațiile conform cărora scurgerea ar fi afectat râul Eufrat.

3 zile de festival gastronomic: Mii de bucureșteni au venit în parcul Titan pentru bunătăți și muzică tradițional turcească

Festivalul Turcesc, care a avut loc în parcul Titan și a durat trei zile, a cucerit gurmanzii și iubitorii de tradiții turcești...

Marmaris: Aproximativ 4.500 de hectare de teren au ars în incendiile forestiere

Aproximativ 4.500 de hectare de teren au fost transformate în scrum în timpul incendiilor care au durat cinci zile în Marmaris, din...

Turcii nu mai fac față! Unde au ajuns prețurile în luna iulie?

Criza economică din Turcia pune în fiecare zi presiune asupra turcilor. Prețurile crescând de la o zi la alta. Iată la ce nivel au ajuns prețurile în luna iulie.

Turcia: Bărbat grav bolnav arestat în sala de operație

Yunus Tosun, în vârstă de 31 de ani, a suferit o operație de îndepărtare a unei tumori pe creier în martie 2022.

Cazul cutremurător al uciderii lui Khashoggi: Mâna lungă a lui Erdogan face victime în justiție

Legăturile dintre Ankara și Riad s-au înrăutățit în 2018, când cazul lui Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume. Jurnalistul a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Dezvăluiri: Poliția din Grecia constrânge solicitanții de azil să-i împingă pe ceilalți migranți înapoi în Turcia

Șase bărbați recrutați cu forța au vorbit pentru The Guardian despre respingeri ilegale brutale care implică amenințări, bătăi și jaf.

Ankara: Fostul primar țintă a glumelor, după ce a crezut o știre despre rezervele de jeleu din Turcia

În tweet-ul său, Muratoğlu a făcut o glumă după declarația făcută de Erdogan, potrivit căreia Turcia a descoperit rezerve de petrol în provincia sudică Adana, evaluate la aproximativ 1 miliard de dolari.