vineri, noiembrie 25, 2022

Ziua muncii în Turcia: Proteste masive au avut loc în Istanbul. Peste 160 de cetățeni reținuți

Poliția a reținut peste 160 de protestatari care încercau să ajungă în Piața Taksim, din Istanbul pentru demonstrațiile de 1 Mai, în urma situației economice cauzate de inflația furioasă, conform Reuters.

O declarație a biroului guvernatorului din Istanbul informează că 164 de protestatari au fost reținuți în tot orașul pentru „încercarea de a organiza demonstrații ilegale”.

Creșterea inflației și dificultățile economice pe care le provoacă au fost citate în declarațiile de 1 mai ale mai multor grupuri.

„Tema noastră principală din acest an a trebuit să fie costul vieții”, a declarat șeful Confederației Sindicatelor Muncitorilor Turci (Turk-Is), Ergun Atalay, în timp ce a depus o coroană de flori în Piața Taksim și a cerut ca salariile minime să fie ajustate lunar la reflectă creșterea prețurilor.

Marșuri conduse de muncitori și sindicate au loc la 1 mai în fiecare an, ca parte a sărbătoririi Zilei Internaționale a Muncii.

Biroul guvernatorului din Istanbul a permis ca sărbătorile de 1 Mai să aibă loc într-un alt district și a considerat adunările în toate celelalte locații drept neautorizate și ilegale.

Rata anuală a inflației din Turcia este de așteptat să crească la 68% în aprilie, cauzată de conflictul Rusia-Ucraina și de creșterea prețurilor mărfurilor.

ONU apel urgent către Turcia! Cazul profesoarei arestate încalcă drepturile omului

La sfârșitul lunii decembrie 2018, o instanță locală a condamnat-o pe Alakuş la șapte ani și șase luni de închisoare sub acuzația de apartenență la o organizație teroristă, pe baza faptului că ea a depus bani la Bank Asya, care a fost afiliată Mișcării Gülen și a descărcat aplicația ByLock pe telefonul ei și a participat la un miting pașnic.

Criza economică din Turcia: Anvelope de iarnă au început să fie date în chirie

Serdar Pektaş, care lucrează de 10 ani ca producător de anvelope pentru autovehicule în districtul Kadirli, din Osmaniye, a decis să continue serviciul de închiriere a anvelopelor de iarnă pe care l-a început anul trecut.

Turcia: Un post de știri a difuzat imagini cu casa unui jurnalist exilat în Suedia

Ca răspuns reporterului TRT Haber, Keneş a postat pe Twitter că crede că Boyraz este un jurnalist tânăr şi fără experienţă şi că îşi distruge propriul nume.

Erdogan a dat mâna cu Sisi, președintele Egiptului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a strâns mâna cu omologul său egiptean, Abdel Fattah el-Sisi, cu ocazia Cupei Mondiale din Qatar, pe...

Demirtaș despre explozia din Istanbul: „Focalizați-vă pe fapte ascunse, nu pe este arătat”

În articolul său intitulat „Doar întreb”, Demirtaș a amintit că 52 de kilograme de explozibili au fost găsite într-o mașină de poliție în provincia estică, Yüksekova în martie și a examinat declarațiile ministrului de interne, Süleyman Soylu.

Faimosul baschetbalist turc, Enes Kanter, a primit premiul pentru „Cel mai valoros patriot”, în SUA

Kanter și-a sacrificat cariera pentru a vorbi împotriva ipocriziei NBA cu privire la problemele drepturilor omului în țări cu care liga are afaceri, precum China și Turcia.

Cutremur puternic în Turcia: 1 mort și 45 de răniți

Un cutremur cu magnitudine de 5,9 a avut loc, în dimineața de miercuri, în Turcia, conform presei turce.a