vineri, iulie 12, 2024

Ziua muncii în Turcia: Proteste masive au avut loc în Istanbul. Peste 160 de cetățeni reținuți

Poliția a reținut peste 160 de protestatari care încercau să ajungă în Piața Taksim, din Istanbul pentru demonstrațiile de 1 Mai, în urma situației economice cauzate de inflația furioasă, conform Reuters.

O declarație a biroului guvernatorului din Istanbul informează că 164 de protestatari au fost reținuți în tot orașul pentru „încercarea de a organiza demonstrații ilegale”.

Creșterea inflației și dificultățile economice pe care le provoacă au fost citate în declarațiile de 1 mai ale mai multor grupuri.

„Tema noastră principală din acest an a trebuit să fie costul vieții”, a declarat șeful Confederației Sindicatelor Muncitorilor Turci (Turk-Is), Ergun Atalay, în timp ce a depus o coroană de flori în Piața Taksim și a cerut ca salariile minime să fie ajustate lunar la reflectă creșterea prețurilor.

Marșuri conduse de muncitori și sindicate au loc la 1 mai în fiecare an, ca parte a sărbătoririi Zilei Internaționale a Muncii.

Biroul guvernatorului din Istanbul a permis ca sărbătorile de 1 Mai să aibă loc într-un alt district și a considerat adunările în toate celelalte locații drept neautorizate și ilegale.

Rata anuală a inflației din Turcia este de așteptat să crească la 68% în aprilie, cauzată de conflictul Rusia-Ucraina și de creșterea prețurilor mărfurilor.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Turcia: 5 jucători ai naționalei valoarea pe piață 155 de milioane de euro. Iată cine este cel mai scump jucător turc!

Presa turcească a estimat că valoarea totală a 5 fotbalişti din echipa națională a Turciei ajunge la 155 de milioane de euro.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.