joi, martie 28, 2024

Zilele Cetăţii Oradea..

Bătălii medievale, cavaleri şi armuri strălucitoare la Zilele Cetăţii Oradea

Cavaleri în armuri strălucitoare, dar şi călăreţi care mânuiesc arcul din goana calului s-au înfruntat cu oşteni protejaţi de scuturi şi tunici din piele groasă. Toate luptele au fost demonstrative şi s-au desfăşurat în cadrul Zilelor Cetăţii Oradea.

Luptătorii s-au aliniat mai întâi în forma?ie în şanţul cetăţii. După ce au făcut planul de bătaie, primii care au pornit la atac au fost călăreţii.

thumbnail_scena-concert-oradea-zilele-orasului-aloe-vera-oradeaApoi pedestraşii au mărşăluit unii spre ceilalţi şi s-au lovit cu săbii, topoare şi suliţe.

Orădenii care au asistat la luptele medievale au fost încântaţi de scenele pe care le-au văzut.

Luptătorii, veniti si din Ungaria ?i Bulgaria, şi-au aşezat corturile în curtea interioară a cetăţii. Astfel, trecatorii pot vedea cum arăta o tabără militară medievală.

Sărbătoarea Cetăţii Oradea continuă până duminică seara.

thumbnail_cetate_(149)


Sursa: http://stiri.tvr.ro/batalii-medievale–cavaleri–i-armuri-stralucitoare-la-zilele-cetatii-oradea_819698.html#view

https://ghidlocal.com/oradea/eveniment/zilele-cetatii-oradea-2/

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.