22.5 C
București
marți, septembrie 29, 2020

Ziaristul italian: Ce am trăit în Turcia este de-a dreptul kafkian

Ziaristul italian Gabriele Del Grande a fost reținut în Turcia pe data de 9 Aprilie, după care a fost deportat în Italia. Del Grande se destăinuie: ,,Ce am trăit în Turcia,  este de-a dreptul kafkian”

Ziaristul italian a destăinuit   Asociației Presei Străine de la Roma, următoarele: ,, Ce am trăit eu în Turcia se aseamănă cu o poveste kafkiană. Pentru că eu, în Italia, am muncit ani de zile pentru dezvăluirea condiţiilor din aceste centre de detenții. Aceste centre sunt locuri unde adeseori drepturile omului sunt ignorate sunt  luni de zile”.

 „M-au reținut 8 oameni îmbrăcați în civil”

Del Grande a povestit momentul reținerii lui : ,,Împreună cu un prieten, luam pânzul la un restaurant din orașul Reyhanli (provincia Hatay), după care opt persoane de la forțele de ordine, îmrăcați în civil, m-au reținut și m-au dus la secția de poliție. Aici mi s-au pus întrebări de genul: ,,De ce te afli în această zonă”, ,,Cu cine ai stat de vorbă?”. Miercuri seară a venit o mașină după care am fost transportat în provincia Muğla. Am ajuns dimineața în jurul orei 6-7. Mai întâi am crezut că de-aici o să fiu trimis la aeroport  pentru a fi deportat în Italia. Dar ei m-au închis într-o celulă fără ca cineva să vină să-mi spună ce se întâmplă. Îmi aduceau numai masa de prânz. Am înțeles că acolo se întâmplă ceva neobișnuit.”

 „NU MI-AU DAT VOIE SĂ SUN la telefon”

Ziaristul italian a precizat că a cerut în fiecare zi dreptul de a telefona, dar nu i s- acordat acest drept.

Del Grande ,, Nu știam ce se întâmplă afară. Numai în seara  de 9, când am fost reținut, am putut trimte un mesaj în limba engleză Alexandrei(soția ziaristului).

Dar nu știam dacă cei de afară știau de mine, dacă se  se ocupau de situația mea. Nimeni nu știa că eu am fost trimis în provincia Mugla” a precizat el.

 A FOST ELIBERAT  în urma eforturilor diplomatice şi a grevei foamei

Pentru că a nu i-au fost respectate drepturile minimale, Del Grande a început să facă greva foamei.

 Pe de altă parte, în urma  eforturilor diplomatice ale consulului statului Italian de la Izmir, ziaristul a putut să se întâlnească cu un avocat. Grande a mai precizat că în timpul interogării, se vorbea în arabă și că a fost supus să semneze o foaie în care era scris în limba arabă a cărui conținut nu îl știe.

 

Turcia: Membrele Fancy Women Bike Ride s-au plimbat separat din cauza pandemiei COVID-19

Fancy Women Bike Ride, care a fost organizat din 2013 pentru a încuraja mersul cu bicicletele, a fost sărbătorită anul acesta prin ...

Jurnalist turc, autoexilat în Suedia a fost atacat:” Au început să mă lovească cu pumnii în față și în cap ”

Un jurnalist turc a fost atacat, ieri, lângă casa sa din Suedia, urmând să fie internat cu răni grave,

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Val de arestări în Turcia: Țintele sunt kurzii, guleniştii și utilizatorii rețelelor de social media

161 de persoane au fost reținute, pe 25 septembrie, ca partea a activităților de represiune realizate de autoritățile turce și care au drept țintă kurzii, simpatizanții clericului Fethullah Gulen și utilizatorii rețelelor de socializare.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Agentul turc susține că a fost pus de Turcia să asasineze un politician kurd din Austria

Un argent turc care care lucrează pentru serviciul național de informații turc MİT s-a autodenunțat la autoritățile austriece că i s-a ordonat, în august, să o asasineze pe Berivan Aslan, un politician kurd-austriac și membru al Partidului Verde al Austriei, relatează Ahval News.

Dezinfectantele din spitalele turcești sunt false, afirmă șeful unei companii farmaceutice

Șeful unei companii farmaceutice i-a semnalizat ministrului Sănătății, Fahrettin Koca, că majoritatea produselor de igienizare utilizate în spitalele turcești sunt false,

Primarii europeni câștigători la alegerilor locale. De la Timișoara până la București

Două dintre orașele din România vor fi conduse în următorii patru ani de către primari europeni, respectiv Timișoara și sectorul 1 din București.