marți, septembrie 6, 2022

Comisia Europeană solicită României să elimine restricțiile cu privire la instalarea de stații de alimentare cu GPL

Comisia Europeană a decis, joi, să trimită României un aviz motivat prin care îi solicită să ia măsuri care să permită instalarea de stații de alimentare cu GPL pentru autovehicule și pentru butelii de uz casnic, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Potrivit CE, în prezent, legislația românească impune cerințe pentru instalarea de noi stații de alimentare cu GPL, inclusiv a celor fabricate și comercializate în mod legal în alt stat membru. De asemenea, România nu a adoptat reglementările tehnice și normele privind certificatele de protecție contra incendiilor necesare în vederea instalării unor noi stații de alimentare cu GPL. Comisia transmite respectivul aviz motivat deoarece aceasta situație interzice de facto crearea și vânzarea transfrontalieră de stații de alimentare cu GPL, ceea ce contravine dispozițiilor tratatului referitoare la libera circulație a mărfurilor (articolele 34-36).

Trimiterea unui aviz motivat constituie cea de-a doua etapă a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor prevăzute la articolul 258 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. România are la dispoziție două luni pentru a notifica Comisiei măsurile adoptate în vederea remedierii situației. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită România în fața Curții de Justiție a UE.

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Începe școala! Prețurile la rechizite s-au dublat. 1000 de lire pentru a pregătii ghiozdanul unui elev

Părinții din Turcia, care încep să-și pregătesc copii pentru noul an școalar, se confruntă cu măriri cu până la sută la sută...

Un suspect în cazul uciderii unui academician turc prins în Bulgaria

Ministerul de Interne a anunțat că un suspect în cazul de ucidere a unui academician turc a fost prins de forțele de securitate bulgare.

Turcia: Orașul favorit al arabilor. „Peste 30 de avioane sosesc zilnic din țările din Golf”

Aeroportul din Trabzon a atins un nivel record în vara aceasta, ajungând să găzduiască peste 30 de zboruri zilnice din țările din Golf,

Cea mai mare fraudă din Turcia! Fondatorul fugar al schimbului de criptomonede arestat în Albania

Procurorul Elbasan, Kreshnik Ajazi, a confirmat, marți, pentru BIRN că fugarul turc, Faruk Fatih Ozer, suspectat că a organizat o înșelătorie masivă de criptomonede, este reținut în orașul albanez.

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.