vineri, noiembrie 20, 2020

Comisia Europeană solicită României să elimine restricțiile cu privire la instalarea de stații de alimentare cu GPL

Comisia Europeană a decis, joi, să trimită României un aviz motivat prin care îi solicită să ia măsuri care să permită instalarea de stații de alimentare cu GPL pentru autovehicule și pentru butelii de uz casnic, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Potrivit CE, în prezent, legislația românească impune cerințe pentru instalarea de noi stații de alimentare cu GPL, inclusiv a celor fabricate și comercializate în mod legal în alt stat membru. De asemenea, România nu a adoptat reglementările tehnice și normele privind certificatele de protecție contra incendiilor necesare în vederea instalării unor noi stații de alimentare cu GPL. Comisia transmite respectivul aviz motivat deoarece aceasta situație interzice de facto crearea și vânzarea transfrontalieră de stații de alimentare cu GPL, ceea ce contravine dispozițiilor tratatului referitoare la libera circulație a mărfurilor (articolele 34-36).

Trimiterea unui aviz motivat constituie cea de-a doua etapă a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor prevăzute la articolul 258 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. România are la dispoziție două luni pentru a notifica Comisiei măsurile adoptate în vederea remedierii situației. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită România în fața Curții de Justiție a UE.

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Povestea unui profesor turc care a trebuit să se mute în 4 țări ca să evite extrădarea

Un profesor turc care predă în Libia a povestit despre experiențele sale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, de când s-a mutat în patru țări diferite pentru a evita extrădarea în Turcia.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

63.000 de persoane urmărite penal pentru că l-ar fi insultat pe Erdoğan

63.041 de persoane au fost acuzate de insultarea președintelui începând cu 2014, de când Recep Tayyip Erdoğan a fost ales, potrivit unui raport al unui deputat de opoziție, citat de Turkish Minutes.

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Tineri soldați condamnați pe viață, achitați, după 4 ani. Cine plătește durerile bâlciului din Turcia?

Într-o dimineață din mijlocul verii a anului 2016, peste 400 de soldați turci au fost dezbrăcați, înfometați și chinuiți fizic și psihic, fotografiați într-un hambar de cai din Ankara.

Primul ministru albanez a plantat copaci pentru Erdoğan

Premierul Edi Rama a plantat copaci în lacul Farka dın apropiere capitalei Tirana, ca parte a inițiativei Turciei de a planta 1.000...

Antalya a încheiat sezonul turistic cu 3,3 milioane de vizitatori străini

Majoritatea hotelurilor din Antalya, inima sectorului turistic turcesc ,și-au închis ușile până la următorul sezon de vacanță, care se așteaptă să înceapă...