duminică, mai 26, 2024

Speranța lui Barıș a luat sfârșit în Marea Egee

Speranța lui Barış Yazgı, tânărul în vărstă de 22 de ani din provincia Siirt (zona de Sud-Est a Turciei), care a ieșit la drum pentru a lua cursuri de educație muzicală în Belgias-a terminat în Marea Egee. Barca în care se afla, s-a scufundat. Bariș a fost găsit mort cu vioara pe care o îmbrățișase.

yazgı

Zilele trecute, în provincia Çanakkale a avut loc o altă tragedie. O barcă cu oameni care au vrut să treacă în mod clandestin de pe malul mării, din satul Bademli – provincia Çanakkale, către Insula Midilli din Grecia, s-a scufundat în apele internaționale.

După operațiunile de căutare a Gărzii de Coastă a Turciei, s-au găsit trupurile neînsuflețite a șapte persoane.

Conform știrilor DHA, trupurile găsite fără suflare au fost aduse în Portul Babakale. După cercetările efectuate, unul din trupurile neînsuflețite aparținea lui Barış Yazgı din provincia Siirt. El a fost găsit în mare îmbrățișând cutia cu vioara sa. În cutie se afla vioara și multe foi cu note muzicale.

Yazgı a vrut să meargă în Belgia pentru cursuri de muzică și pentru că nu a putut lua viză, el a încercat această cale.

https://www.youtube.com/watch?v=Azg_cYDA5N4

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire.