vineri, aprilie 8, 2022

Speranța lui Barıș a luat sfârșit în Marea Egee

Speranța lui Barış Yazgı, tânărul în vărstă de 22 de ani din provincia Siirt (zona de Sud-Est a Turciei), care a ieșit la drum pentru a lua cursuri de educație muzicală în Belgias-a terminat în Marea Egee. Barca în care se afla, s-a scufundat. Bariș a fost găsit mort cu vioara pe care o îmbrățișase.

yazgı

Zilele trecute, în provincia Çanakkale a avut loc o altă tragedie. O barcă cu oameni care au vrut să treacă în mod clandestin de pe malul mării, din satul Bademli – provincia Çanakkale, către Insula Midilli din Grecia, s-a scufundat în apele internaționale.

După operațiunile de căutare a Gărzii de Coastă a Turciei, s-au găsit trupurile neînsuflețite a șapte persoane.

Conform știrilor DHA, trupurile găsite fără suflare au fost aduse în Portul Babakale. După cercetările efectuate, unul din trupurile neînsuflețite aparținea lui Barış Yazgı din provincia Siirt. El a fost găsit în mare îmbrățișând cutia cu vioara sa. În cutie se afla vioara și multe foi cu note muzicale.

Yazgı a vrut să meargă în Belgia pentru cursuri de muzică și pentru că nu a putut lua viză, el a încercat această cale.

https://www.youtube.com/watch?v=Azg_cYDA5N4

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii