sâmbătă, iulie 13, 2024

Zelenski critică Turcia :”Nu poți să te descurci așa, este dublu standard.”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a criticat Turcia pentru că a luat măsuri pentru a stimula sosirile de turiști din Rusia, conform Ahval News.

Turcia manifestă dublu standard, pentru că a acționat ca un mediator cheie pentru a ajuta la stoparea invaziei Rusiei asupra Ucrainei în timp ce pregătește destinațiil pentru turiștii ruși, a declarat Zelensky, într-un interviu acordat televiziunii de stat elene, ERT.

„Pe de o parte, Turcia acționează ca un mediator și sprijină Ucraina cu pași importanți, iar pe de altă parte, vedem, de exemplu, pregătirea mai multor rute turistice în același timp, în special pentru turismul rusesc”, critică Zelensky.

„Nu poți să te descurci așa, este un standard dublu. Acest lucru nu este corect. De aceea atrag atenția Turciei asupra unor astfel de posibilități. Eu cred că nu poate fi așa, pentru că trebuie făcută o alegere, ești sau nu în favoarea adevărului?”, susține președintele.

Guvernul turc a stabilit planuri pentru aproximativ 300 de milioane de dolari în împrumuturi pentru companiile de turism turcești care fac afaceri cu Rusia și a crescut zborurile către și dinspre Moscova și alte orașe pentru a crea mai multe venituri pentru industria de turism. Maiu ales că, Rusia oferă în mod tradițional cei mai mulți vizitatori în țară.

Putin sensibil la nevoile Turciei

Luni, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că va discuta probabil cu președintele rus, Vladimir Putin despre turism și pentru a ajuta la rezolvarea blocajelor în exporturile de cereale din Ucraina și Rusia și pentru a face presiuni pentru evacuări din orașul ucrainean asediat, Mariupol. Erdogan a încercat să joace un rol internațional cheie în a ajuta la asigurarea unui acord de încetare a focului și de pace între Rusia și Ucraina.

Erdogan a spus că Putin a fost „foarte sensibil” cu privire la nevoia Turciei de venituri din turism și s-a angajat să ofere sprijin.

„El (Putin) a spus deja că va oferi tot sprijinul pe care îl poate”, afirmă Erdogan, conform agenția de știri de stat, Anadolu.

Turcia, membră NATO, a depus eforturi pentru a crea relații mai strânse cu Rusia în ultimii cinci ani, pentru a contribui la creșterea statutului regional și a independenței sale față de Occident. În 2019, a achiziționat rachete de apărare antiaeriană S-400 din Rusia, ceea ce a determinat Statele Unite să impună sancțiuni.

Turcia: 5 jucători ai naționalei valoarea pe piață 155 de milioane de euro. Iată cine este cel mai scump jucător turc!

Presa turcească a estimat că valoarea totală a 5 fotbalişti din echipa națională a Turciei ajunge la 155 de milioane de euro.

China va deschide o fabrică de mașini electrice în Turcia

Acordul a fost semnat la Istanbul de CEO-ul BYD, Wang Chuanfu, și de Ministrul turc al Industriei și Tehnologiei, Fatih Kaçır, în timpul unei ceremonii la care a participat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

CEDO: Alte 1.000 de cereri privind condamnările pentru utilizarea unei aplicații de pe telefon

În urma unei hotărâri de referință din septembrie 2023 care a constatat că utilizarea aplicației ByLock nu este constituie o probă de încredere sau o infracțiune, CEDO a trimis al treilea lot de 1.000 de cereri.