sâmbătă, februarie 4, 2023

Zelenski critică Turcia :”Nu poți să te descurci așa, este dublu standard.”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a criticat Turcia pentru că a luat măsuri pentru a stimula sosirile de turiști din Rusia, conform Ahval News.

Turcia manifestă dublu standard, pentru că a acționat ca un mediator cheie pentru a ajuta la stoparea invaziei Rusiei asupra Ucrainei în timp ce pregătește destinațiil pentru turiștii ruși, a declarat Zelensky, într-un interviu acordat televiziunii de stat elene, ERT.

„Pe de o parte, Turcia acționează ca un mediator și sprijină Ucraina cu pași importanți, iar pe de altă parte, vedem, de exemplu, pregătirea mai multor rute turistice în același timp, în special pentru turismul rusesc”, critică Zelensky.

„Nu poți să te descurci așa, este un standard dublu. Acest lucru nu este corect. De aceea atrag atenția Turciei asupra unor astfel de posibilități. Eu cred că nu poate fi așa, pentru că trebuie făcută o alegere, ești sau nu în favoarea adevărului?”, susține președintele.

Guvernul turc a stabilit planuri pentru aproximativ 300 de milioane de dolari în împrumuturi pentru companiile de turism turcești care fac afaceri cu Rusia și a crescut zborurile către și dinspre Moscova și alte orașe pentru a crea mai multe venituri pentru industria de turism. Maiu ales că, Rusia oferă în mod tradițional cei mai mulți vizitatori în țară.

Putin sensibil la nevoile Turciei

Luni, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că va discuta probabil cu președintele rus, Vladimir Putin despre turism și pentru a ajuta la rezolvarea blocajelor în exporturile de cereale din Ucraina și Rusia și pentru a face presiuni pentru evacuări din orașul ucrainean asediat, Mariupol. Erdogan a încercat să joace un rol internațional cheie în a ajuta la asigurarea unui acord de încetare a focului și de pace între Rusia și Ucraina.

Erdogan a spus că Putin a fost „foarte sensibil” cu privire la nevoia Turciei de venituri din turism și s-a angajat să ofere sprijin.

„El (Putin) a spus deja că va oferi tot sprijinul pe care îl poate”, afirmă Erdogan, conform agenția de știri de stat, Anadolu.

Turcia, membră NATO, a depus eforturi pentru a crea relații mai strânse cu Rusia în ultimii cinci ani, pentru a contribui la creșterea statutului regional și a independenței sale față de Occident. În 2019, a achiziționat rachete de apărare antiaeriană S-400 din Rusia, ceea ce a determinat Statele Unite să impună sancțiuni.

Harta corupție: Turcia a avut cel mai mic punctaj din ultimii 10 ani

Harta corupției la nivel mondial situează Turcia cu cinci locuri mai jos, după ce reușit să obțină 34 de puncte din 100 în 2022, pierzând 2 puncte într-un an, având cel mai mic scor din ultimii zece ani.

„Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață! Faimoasa solistă a fost prima avocată tătăroaică din România

Faimoasa cântăreață, supranumită „Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață, marți, 31 ianuarie 2023. Kadriye Nurmambet, născută în Dobrich, Bulgaria în...

Conferință despre toleranță. Dumitru Borțun: „Conviețuirea este cea mai grea meserie din lume” 

Zeci de tineri bucureșteni au participat la conferința ,,Toleranța și Rolul ei în Perioada Contemporană”, desfășurată pe 2 februarie, la ARCUB.

Turcia: Pragul sărăciei a depășit de 3 ori salariu minim pe economie

Pragul de sărăcie indică banii necesari pentru ca o familie de patru persoane să se hrănească suficient și sănătos și acoperă și cheltuielile cu bunurile de bază precum îmbrăcăminte, chirie, electricitate, apă, transport, educație și sănătate. Acesta a crescut la 28.875 de lire în ianuarie, iar salariu minim este de 8.506 de lire.

Ce ar însemna ca Erdogan să piardă alegerile prezidențiale?

Criza economică din Turcia a pus în pericol lunga domnie a lui Erdogan. Pe măsură ce prețurile au crescut, președintele a continuat să reducă ratele dobânzilor, răsturnând teoria economică și conducând prețurile mai mari.

Expoziția  „Istoria fotbalului turc”. Erdogan expus, dar nu și Hakan Şükür

Hakan Şükür a fost exclus de la expoziția „Tuturi şi gol: expoziţia de istorie a fotbalului turc”, deschisă la Palat, cu participarea preşedintelui Erdoğan, a foştilor jucători naţionali de fotbal, a preşedinţilor de club şi a politicienilor.

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.

CEDO a decis! Turcia trebuie să plătească peste 12.000 de euro daune morale unui jurnalist

Turcia a încălcat articolele 5 (1), (3), (4), (5) și 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului în cazul unui jurnalist care a fost arestat de un tribunal turc în urma unei tentative de lovitură de stat în 2016.