marți, mai 3, 2022

Zelenski critică Turcia :”Nu poți să te descurci așa, este dublu standard.”

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a criticat Turcia pentru că a luat măsuri pentru a stimula sosirile de turiști din Rusia, conform Ahval News.

Turcia manifestă dublu standard, pentru că a acționat ca un mediator cheie pentru a ajuta la stoparea invaziei Rusiei asupra Ucrainei în timp ce pregătește destinațiil pentru turiștii ruși, a declarat Zelensky, într-un interviu acordat televiziunii de stat elene, ERT.

„Pe de o parte, Turcia acționează ca un mediator și sprijină Ucraina cu pași importanți, iar pe de altă parte, vedem, de exemplu, pregătirea mai multor rute turistice în același timp, în special pentru turismul rusesc”, critică Zelensky.

„Nu poți să te descurci așa, este un standard dublu. Acest lucru nu este corect. De aceea atrag atenția Turciei asupra unor astfel de posibilități. Eu cred că nu poate fi așa, pentru că trebuie făcută o alegere, ești sau nu în favoarea adevărului?”, susține președintele.

Guvernul turc a stabilit planuri pentru aproximativ 300 de milioane de dolari în împrumuturi pentru companiile de turism turcești care fac afaceri cu Rusia și a crescut zborurile către și dinspre Moscova și alte orașe pentru a crea mai multe venituri pentru industria de turism. Maiu ales că, Rusia oferă în mod tradițional cei mai mulți vizitatori în țară.

Putin sensibil la nevoile Turciei

Luni, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că va discuta probabil cu președintele rus, Vladimir Putin despre turism și pentru a ajuta la rezolvarea blocajelor în exporturile de cereale din Ucraina și Rusia și pentru a face presiuni pentru evacuări din orașul ucrainean asediat, Mariupol. Erdogan a încercat să joace un rol internațional cheie în a ajuta la asigurarea unui acord de încetare a focului și de pace între Rusia și Ucraina.

Erdogan a spus că Putin a fost „foarte sensibil” cu privire la nevoia Turciei de venituri din turism și s-a angajat să ofere sprijin.

„El (Putin) a spus deja că va oferi tot sprijinul pe care îl poate”, afirmă Erdogan, conform agenția de știri de stat, Anadolu.

Turcia, membră NATO, a depus eforturi pentru a crea relații mai strânse cu Rusia în ultimii cinci ani, pentru a contribui la creșterea statutului regional și a independenței sale față de Occident. În 2019, a achiziționat rachete de apărare antiaeriană S-400 din Rusia, ceea ce a determinat Statele Unite să impună sancțiuni.

Zelenski critică Turcia :”Nu poți să te descurci așa, este dublu standard.”

Turcia manifestă dublu standard, pentru că a acționat ca un mediator cheie pentru a ajuta la stoparea invaziei Rusiei asupra Ucrainei în timp ce pregătește destinațiil pentru turiștii ruși, a declarat Zelensky, într-un interviu acordat televiziunii de stat elene, ERT.

Rezumatul lunii aprilie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? 

Iată situația la sfârșitul lunii aprilie și răspunsul la cele mai frecvente curiozități ale străinilor care sunt interesați să călătorească în Turcia.

Ziua libertății presei: „Cruzimea se hrănește cu întuneric, iar jurnaliștii sunt cei care aduc lumină în întuneric.”

Punctul comun al declarațiilor emise de organizațiile profesionale cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, este întotdeauna apelul la „încetarea violenței și a cenzurii împotriva jurnaliştilor”. Însă, acest apel nu este suficient continuat, mai ales,  două indispensabile componente ale democrațiilor, „libertatea de opinie și de gândire și dreptul de acces la informații publice”, sunt încălcate.

Erdogan în vizită oficială în Arabia Saudită, pentru prima dată de la uciderea faimosului jurnalist Khashoggi

Agenția de știri de stat saudită SPA a publicat imagini cu liderul turc îmbrățișându-l pe prințul moștenitor Mohammed bin Salman, conducătorul de facto despre care oficialii serviciilor de informații americane l-au stabilit că a aprobat complotul împotriva lui Khashoggi.

Tucia: Curtea Constituțională verdict despre interzicerea literei „w” din numele kurde

Abdullah Yılmaz i-a dat numele de „Ciwan”, care înseamnă „tânăr” în kurdă, copilului său născut în 2014. Cu toate acestea, provincia de vest a registrului civil din İzmir a refuzat să elibereze o carte de identitate din cauza „w”.

Ziua muncii în Turcia: Proteste masive au avut loc în Istanbul. Peste 160 de cetățeni reținuți

Poliția a reținut peste 160 de protestatari care încercau să ajungă în Piața Taksim, din Istanbul pentru demonstrațiile de 1 Mai, în urma situației economice cauzate de inflația furioasă, conform Reuters.

3 zile de de sărbătoarea pentru musulmani. Cum era pe vremuri Ramadan Bayram în Constanța?

În timpul documentării despre comunitatea de musulmani din Constanța, bătrânele din orașul Ovidiu mi-au povestit despre cum obișnuiau să fie Ramazan Bayram pe vremuri.

Ce fac musulmanii, în afară să țină post, în timpul Ramadanului?

În luna Ramadan, un musulman care s-a trezit în jurul orei patru dimineața pentru a mânca, înainte de zori zilei, nu doar se abține până la apus, din mâncat și băut, timp de 30 de zile, ci au multe îndatoriri.