vineri, septembrie 2, 2022

 Zeci de personalități ale lumii culturale și academice la Cina de Iftar dedicată Dialogului și Toleranței 

Numeroase personalități ale lumii culturale, academice, jurnalistice, reprezentanți ai diferitelor culte religioase și ai mediului de afaceri au fost prezenți luni, 18 aprilie 2022, la Cina de Iftar organizată de Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU), în parteneriat cu Lumina Instituții de Învățământ.

Evenimentul a fost dedicat Dialogului și Toleranței, valori tot mai prețuite în vremurile complicate pe care le trăim. În aceste zile, mai mult decât oricând, este nevoie de toleranță, pace și dialog, iar fiecare dintre noi avem șansa, prin acțiunile noastre, să îmbunătățim lumea în care trăim și să vindecăm rănile umanității.

Mesajul lui Fethullah Gülen

Fethullah Gülen a transmis un mesaj în cadrul evenimentului.

Un moment special în cadrul evenimentului a fost mesajul transmis de Fethullah Gülen, o personalitate care și-a dedicat întreaga viață promovării dialogului, păcii și bunei înțelegeri între oameni.

,,Văd această Cină de Iftar, cu distinșii săi participanți, ca pe o manifestare a climatului de toleranță din România, țară care a fost unul dintre cei mai buni reprezentanți ai culturii conviețuirii din trecut până în prezent, găzduind de-a lungul timpului multe culturi și servind drept punte între Orient și Occident.”, a subliniat Fethullah Gülen, în mesajul său transmis invitaților la Cina de Iftar.

La rândul său, președintele Asociației pentru Dialog și Valori Universale, Mustafa Oz, a precizat că ,,Încercăm, cât ne stăm în putință, să contribuim la o societate în care conviețuirea pașnică și dialogul să fie puncte de reper, deoarece, din păcate, sunt multe evenimente negative în jurul nostru în fiecare zi.Știm cu toții că este nevoie de efort și sacrificii ca să construim o societate în care dialogul și toleranța sunt pietrele de temelie, iar noi, ca asociație, am pornit cu o armată de voluntari care cred în puterea dialogului.”

Elevi educați în spiritul toleranței

Mustafa Oz, președintele Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU).

În calitate de partener al Cinei de Iftar, directorul general al Lumina Instituții de Învățământ, Fatih Goktas, le-a mulțumit invitaților pentru participare și i-a asigurat că în Școlile Lumina toți elevii sunt educați în spiritul dialogului, toleranței și al iubirii de semeni, deoarece ,, doar prin educație putem construi un viitor mai bun pentru lumea în care trăim,,.

Pe parcursul Cinei de Iftar, oaspeții s-au bucurat, pe lângă tradiționalele bunătăți ale bucătăriei turcești, de ambientul muzical asigurat de Grupul vocal de muzică bizantină Anton Pann și de dansul dervișilor rotitori, un dans cu profunde semnificații spirituale, care simbolizează înfăptuirea lumii, dragostea faţă de Creator şi parcursul omului către maturizare.

Irina Margareta Nistor:„A fost minunat”

„Este spectaculos pentru că la câte filme au văzut, totuși o seară de genu acesta nu am trăit nici pe ecran. A fost minunat!Faptul că suntem cu toții la aceeași masă indiferent cărei religie îi aparținem. Mă bucur odată în plus, că mă cheamă Irina, care înseamnă pace, în greșește”, a mărturisit Irina Margareta Nistor, unul dintre oaspeți.

”De fiecare dată, răspund cu plăcere invitației de a participa la Iftar. Mi se pară că este o seară în care înveți multe, în care poți să pui în aplicare puterea dialogului și a respectului. O seară poți să dai dovadă că ești tolerant și ești prieten și cu cei care sunt diferiți de tine”, adăugă preotul și doctorul în Teologie, Daniel Cergan.

Asociația pentru Dialog și Valori Universale a fost înființată în 2017, din dorința de a realiza un pod intercultural, prin care valorile esențiale ale umanității să fie redescoperite și aplicate în viața de zi cu zi, fie că vorbim despre domeniul științific, social sau cultural.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.