vineri, decembrie 1, 2023

Turcia: Copiii suferă de malnutriție pe fondul crizei economice


Fondatorul Deep Poverty Network cu sediul la Istanbul a explicat într-un interviu faptul că în Turcia copiii au fost afectați  de criza economică, conform Stockholm Center for Freedom.

Hacer Fog, borbind pentru site-ul de știri Diken, a susținut că a citit un raport recent pregătit de Jurnalul Medicilor Generaliști din Turcia, care a dezvăluit că unul din patru copii este subponderal. 

Mai mult, anemia devenise o problemă serioasă care afectează 85% dintre fete și 65% dintre băieți.

„Anemia este o boală gravă care are un impact direct asupra bunăstării fizice a copiilor. Ceea ce vedem astăzi este că aproape toate fetele și majoritatea băieților sub 18 ani suferă de această boală”, susține specialistul.

Alimentele de bază au devenit un lux

Prețurile alimentelor și carburanților s-au dublat în ultimele luni. Un număr tot mai mare de turci s-au plâns pe rețelele sociale de creșterea a prețurilor.

Mulți au spus că nu-și permit nici alimentele de bază, cum ar fi legumele, care au devenit un lux, deoarece prețurile au crescut cu aproape 400 la sută.

„În timp ce făceam cercetări de teren în cartiere sărace, am descoperit că mamele nu aveau lapte sau hrană adecvată vârstei pentru copii, așa că trebuiau să le hrănească cu orice aveau la dispoziție. Acest lucru este foarte periculos pentru sănătatea bebelușului și poate duce la probleme grave”, susține Foggo.

În ciuda sărăciei în creștere, guvernul ignoră problemele acelor oameni care nu pot avea acces la alimente de bază.

Guvernul trebuie să se ocupe urgent

Foggo afirmă că guvernul trebuie să abordeze urgent sărăcia și să dezvolte politici eficiente pentru ca cei mici să aibă acces la alimente.

„Bolile copilăriei pot avea un impact pe termen lung și pot deveni cronice. Un adult nesănătos nu poate munci și, prin urmare, va fi condamnat la sărăcie în continuare. Guvernul trebuie să rupă acest ciclu cu politici adecvate pentru a combate sărăcia cât mai curând posibil.”, îndemnă acesta.

Turcia se află în prezent în mijlocul unei crize economice, deoarece prețurile de consum au accelerat la o rată anuală de 61,14% în martie, în creștere de la 54,4% în februarie.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.