joi, aprilie 21, 2022

Turcia: Copiii suferă de malnutriție pe fondul crizei economice


Fondatorul Deep Poverty Network cu sediul la Istanbul a explicat într-un interviu faptul că în Turcia copiii au fost afectați  de criza economică, conform Stockholm Center for Freedom.

Hacer Fog, borbind pentru site-ul de știri Diken, a susținut că a citit un raport recent pregătit de Jurnalul Medicilor Generaliști din Turcia, care a dezvăluit că unul din patru copii este subponderal. 

Mai mult, anemia devenise o problemă serioasă care afectează 85% dintre fete și 65% dintre băieți.

„Anemia este o boală gravă care are un impact direct asupra bunăstării fizice a copiilor. Ceea ce vedem astăzi este că aproape toate fetele și majoritatea băieților sub 18 ani suferă de această boală”, susține specialistul.

Alimentele de bază au devenit un lux

Prețurile alimentelor și carburanților s-au dublat în ultimele luni. Un număr tot mai mare de turci s-au plâns pe rețelele sociale de creșterea a prețurilor.

Mulți au spus că nu-și permit nici alimentele de bază, cum ar fi legumele, care au devenit un lux, deoarece prețurile au crescut cu aproape 400 la sută.

„În timp ce făceam cercetări de teren în cartiere sărace, am descoperit că mamele nu aveau lapte sau hrană adecvată vârstei pentru copii, așa că trebuiau să le hrănească cu orice aveau la dispoziție. Acest lucru este foarte periculos pentru sănătatea bebelușului și poate duce la probleme grave”, susține Foggo.

În ciuda sărăciei în creștere, guvernul ignoră problemele acelor oameni care nu pot avea acces la alimente de bază.

Guvernul trebuie să se ocupe urgent

Foggo afirmă că guvernul trebuie să abordeze urgent sărăcia și să dezvolte politici eficiente pentru ca cei mici să aibă acces la alimente.

„Bolile copilăriei pot avea un impact pe termen lung și pot deveni cronice. Un adult nesănătos nu poate munci și, prin urmare, va fi condamnat la sărăcie în continuare. Guvernul trebuie să rupă acest ciclu cu politici adecvate pentru a combate sărăcia cât mai curând posibil.”, îndemnă acesta.

Turcia se află în prezent în mijlocul unei crize economice, deoarece prețurile de consum au accelerat la o rată anuală de 61,14% în martie, în creștere de la 54,4% în februarie.

 Zeci de personalități ale lumii culturale și academice la Cina de Iftar dedicată Dialogului și Toleranței 

Numeroase personalități ale lumii culturale, academice, jurnalistice, reprezentanți ai diferitelor culte religioase și ai mediului de afaceri au fost prezenți luni, 18 aprilie 2022, la Cina de Iftar organizată de Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU), în parteneriat cu Lumina Instituții de Învățământ.

Statistici: Cum fac față turcii la creșterea prețurilor. 31 sută susțin că uneori rămân flămânzi

MetroPoll Research Company, în cadrul unei cercetări, i-a întrebat pe cetățeni ce fac pentru a „se descurca” în fața deteriorării condițiilor economice.

Rusia ridică restricțiile la importurile de fructe și legume din Turcia

Rusia ridică restricțiile la importurile de fructe și legume din Turcia

Cheltuielile pacienților celiaci s-au dublat: Pastele costă 40 lire, ajutorul de la stat 160 de lire

Cheltuielile  pacienților celiaci care trebuie să consume produse fără gluten s-au dublat odată cu inflația din Turcia

Noi măsuri: Turcia cere cel puțin 400.000 de dolari pentru cetățenie

Străinii trebuie să investească cel puțin 400.000 dolari pentru o imobil, în loc de 250.000 de dolari, pentru a fi eligibili pentru cetățenie cu condiția deținerii proprietății timp de trei ani.

2 polițiști turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului

Doi cetățeni turci au intrat ilegal în Grecia cu parapanta, în căutarea azilului,  potrivit rapoartelor presei elene.

Turcia: Copiii suferă de malnutriție pe fondul crizei economice

Turcia: Copiii suferă de malnutriție pe fondul crizei economice

Turcia: Aproape 75% dintre tinerii vor în Uniunea Europeană

71 la sută din comentarii au spus că ar vota „da” dacă ar exista un referendum cu privire la aderarea Turciei la UE, în timp ce rata a fost de 75 la sută în rândul tinerilor, o creștere față de 69 la sută anul trecut.