miercuri, august 31, 2022

Turcia: Copiii suferă de malnutriție pe fondul crizei economice


Fondatorul Deep Poverty Network cu sediul la Istanbul a explicat într-un interviu faptul că în Turcia copiii au fost afectați  de criza economică, conform Stockholm Center for Freedom.

Hacer Fog, borbind pentru site-ul de știri Diken, a susținut că a citit un raport recent pregătit de Jurnalul Medicilor Generaliști din Turcia, care a dezvăluit că unul din patru copii este subponderal. 

Mai mult, anemia devenise o problemă serioasă care afectează 85% dintre fete și 65% dintre băieți.

„Anemia este o boală gravă care are un impact direct asupra bunăstării fizice a copiilor. Ceea ce vedem astăzi este că aproape toate fetele și majoritatea băieților sub 18 ani suferă de această boală”, susține specialistul.

Alimentele de bază au devenit un lux

Prețurile alimentelor și carburanților s-au dublat în ultimele luni. Un număr tot mai mare de turci s-au plâns pe rețelele sociale de creșterea a prețurilor.

Mulți au spus că nu-și permit nici alimentele de bază, cum ar fi legumele, care au devenit un lux, deoarece prețurile au crescut cu aproape 400 la sută.

„În timp ce făceam cercetări de teren în cartiere sărace, am descoperit că mamele nu aveau lapte sau hrană adecvată vârstei pentru copii, așa că trebuiau să le hrănească cu orice aveau la dispoziție. Acest lucru este foarte periculos pentru sănătatea bebelușului și poate duce la probleme grave”, susține Foggo.

În ciuda sărăciei în creștere, guvernul ignoră problemele acelor oameni care nu pot avea acces la alimente de bază.

Guvernul trebuie să se ocupe urgent

Foggo afirmă că guvernul trebuie să abordeze urgent sărăcia și să dezvolte politici eficiente pentru ca cei mici să aibă acces la alimente.

„Bolile copilăriei pot avea un impact pe termen lung și pot deveni cronice. Un adult nesănătos nu poate munci și, prin urmare, va fi condamnat la sărăcie în continuare. Guvernul trebuie să rupă acest ciclu cu politici adecvate pentru a combate sărăcia cât mai curând posibil.”, îndemnă acesta.

Turcia se află în prezent în mijlocul unei crize economice, deoarece prețurile de consum au accelerat la o rată anuală de 61,14% în martie, în creștere de la 54,4% în februarie.

Turcia: Producția de automobile a crescut cu 37,4% în ultimele 6 luni

Producătorii de automobile au produs 742.969 de unități în primele șapte luni ale acestui an, inclusiv automobile și vehicule comerciale, în timp ce exporturile din sector au crescut cu 16,2%, până la 59.596.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita.