luni, octombrie 2, 2023

Vremuri grele pentru îndrăgostiți. Costul întâlnirilor mai mult de 3.500 de lire pe lună

Costul întâlnirilor a depășit 3.500 de lire lunar în Turcia, conform Gazete Duvar.

Potrivit unui sondaj realizat de site-ul de cumpărături Avatanjix.com, costul întâlnirilor a depășit 3.500 de lire lunar în Turcia.

În cadrul sondajului, 1000 de participanți selectați aleatoriu cu vârsta cuprinsă între 27 și 35 de ani au fost întrebați cât cheltuiesc în timpul întâlnirilor lor.

Cuplurile care consumă alcool se întâlnesc în medie de 10 ori pe lună și urmăresc un film sau o piesă de teatru și mănâncă. Sondajul arată că costul mediu al unei întâlniri este de 350 de lire.(18,65 de dolari).

Acestă sumă crește în zilele speciale, cum ar fi Ziua Îndrăgostiților, o zi de naștere sau o aniversare. De asemean, suma scade la 250 de lire pentru cuplurile care se întâlnesc de doi ani.

În decembrie, Institutul de Statistică din Turcia (TURKSTAT) a raportat o rată anuală a inflației de 64,27, grupul independent de inflație ENAG a estimat cifra la 137,55%.

CEDO acuză Turcia, în cazul unui profesor condamnat pentru terorism

Conform raportării lui Bünyamin Tekin de la Strasbourg, CEDO a acuzat Turcia din cauza încălcării a patru articole ale Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Instanța a decis că Turcia îi plătește profesorului 15.000 de euro pentru costuri și cheltuieli.

Ce înseamnă condamnarea CEDO pentru justiția din Turcia?

Marea Cameră a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) a decis, marți, că condamnarea de către instanțele turce a unui profesor sub acuzații de terorism pentru activități precum utilizarea unei aplicații mobile sau deținerea unui cont la o anumită bancă este ilegală.

Turcia menține condamnarea filantropului Kavala și a altor patru în procesul Gezi Park

Printre cei cinci inculpați ale căror condamnări au fost menținute se numără, pe lângă Kavala, avocatul pentru drepturile omului și parlamentarul Partidului Muncitorilor din Turcia (TİP), Can Atalay, jurnalistul și producătorul de film Çiğdem Mater, urbanistul Tayfun Kahraman și regizorul Mine Özerden.

Raport Eurostat: Turcia are cel mai mic număr de doctor per cetățean din Europa

Turcia ocupă locul al cincilea după Germania, Italia, Franța și Spania în ceea ce privește numărul total de medici, dar ultimul cu raportul doctor per populație.

Un turc a sunat la poliție după ce a confundat sateliții Starlink cu o invazie extraterestră

Un turc din provincia Çorum, din nordul Turciei, care a văzut pe cer sateliții la orele nopții, pe 25 septembrie, a cerut ajutorul poliției, temându-se că are loc o invazie extraterestră.

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

VIDEO: Atac cu bombă în Ankara, înainte de ceremonia de deschidere a parlamentului

Ministrul de Interne al Turciei, Ali Yerlikaya, a declarat, pe 1 octombrie că un atac cu bombă a fost organizat la ministerului, la ora locală 9:30 dimineața.