luni, decembrie 4, 2023

Rusia-Ucraina: Comisarii pentru drepturile omului s-a întâlnit în Ankara

Comisarul rus pentru drepturile omului, Tatiana Moskalkova, și omologul său ucrainean, Dmytro Lubinets, s-au întâlnit, miercuri, în capitala Turciei pentru discuții care se vor concentra asupra asistenței umanitare, conform Reuters.

Fotografiile i-au arătat așezați pe părțile opuse ale unei măsuțe de cafea la un hotel din Ankara, pe marginea unei conferințe internaționale a ombudsmanului. Nu au existat detalii imediate despre discuțiile care au durat aproximativ 40 de minute.

O sursă turcă susține că Moskalkova și Lubinets au discut despre un coridor umanitar și despre situația copiilor care au fugit de război. Probleme precum coridorul pentru cereale din Marea Neagră sau un potențial schimb de prizonieri vor fi discutate la niveluri mai înalte.

Ulterior, cei doi oficiali sunt așteptați să viziteze palatul prezidențial turc, unde președintele Tayyip Erdogan este o să țină un discurs pentru conferință de la 1130 GMT.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.