joi, martie 28, 2024

Istanbul: Un muzeu dedicat lui Erdogan va fi inaugurat înainte de alegeri


Un muzeu dedicat președintelui Turciei și liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ, Recep Tayyip Erdoğan, va fi deschis înainte de alegeri din vară, conform Turkish Minutes.

Un muzeu cu mai multe etaje va fi deschis în cartierul Kasımpaşa, din Istanbul, unde s-a născut Erdogan și și-a petrecut primii ani.

Clădirea este situată lângă apă, are o grădină mare și a fost proiectat în stiluri arhitecturale populare în timpul Imperiului Otoman.

Proiectul va fi realizat de Outdoor Factory, o companie cunoscută pentru legăturile strânse cu guvernul AKP.

Muzeul va expune fotografii și videoclipuri din copilăria lui Erdoğan, timpul petrecut în fotbalul amator și viața lui înainte și mai ales în timpul carierei sale politice, precum și imagini cu membrii familiei sale.

Efectele vizuale vor fi proiectate pe pereții și pe fața clădirii.

Propietarul terenului și cazul Panama Papers

Proprietarul terenului pe care va fi construit muzeul este omul de afaceri pro-guvernamental Fettah Tamince, fondatorul și președintele Rixos Hotels, ale căror opt companii offshore din Malta și BVI au fost dezvăluite anterior în Panama și Paradise Papers.

Tamince s-a confruntat și cu acuzații de delapidare și apartenență la o organizație teroristă, dar au fost retrase mai târziu.

Erdogan a fost prim-ministru al Turciei din 2003 până în 2014 și primar al Istanbulului din 1994 până în 1998. El a fondat AKP în 2001, ceea ce a condus la victorii electorale la alegerile generale din 2002, 2007 și 2011 înainte de a fi obligat să demisioneze pentru funcția de președinte în 2014. Ulterior, a revenit la conducerea AKP în 2017, în urma unui referendum în acel an.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.