marți, decembrie 5, 2023

Istanbul: Un muzeu dedicat lui Erdogan va fi inaugurat înainte de alegeri


Un muzeu dedicat președintelui Turciei și liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ, Recep Tayyip Erdoğan, va fi deschis înainte de alegeri din vară, conform Turkish Minutes.

Un muzeu cu mai multe etaje va fi deschis în cartierul Kasımpaşa, din Istanbul, unde s-a născut Erdogan și și-a petrecut primii ani.

Clădirea este situată lângă apă, are o grădină mare și a fost proiectat în stiluri arhitecturale populare în timpul Imperiului Otoman.

Proiectul va fi realizat de Outdoor Factory, o companie cunoscută pentru legăturile strânse cu guvernul AKP.

Muzeul va expune fotografii și videoclipuri din copilăria lui Erdoğan, timpul petrecut în fotbalul amator și viața lui înainte și mai ales în timpul carierei sale politice, precum și imagini cu membrii familiei sale.

Efectele vizuale vor fi proiectate pe pereții și pe fața clădirii.

Propietarul terenului și cazul Panama Papers

Proprietarul terenului pe care va fi construit muzeul este omul de afaceri pro-guvernamental Fettah Tamince, fondatorul și președintele Rixos Hotels, ale căror opt companii offshore din Malta și BVI au fost dezvăluite anterior în Panama și Paradise Papers.

Tamince s-a confruntat și cu acuzații de delapidare și apartenență la o organizație teroristă, dar au fost retrase mai târziu.

Erdogan a fost prim-ministru al Turciei din 2003 până în 2014 și primar al Istanbulului din 1994 până în 1998. El a fondat AKP în 2001, ceea ce a condus la victorii electorale la alegerile generale din 2002, 2007 și 2011 înainte de a fi obligat să demisioneze pentru funcția de președinte în 2014. Ulterior, a revenit la conducerea AKP în 2017, în urma unui referendum în acel an.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.