duminică, ianuarie 29, 2023

O nouă lovitură pentru primarul Istanbulului. Anchetat pentru că ar fi  „ manipulat o licitație publică”

Autoritățile turce au intentat un nou proces împotriva primarului Istanbulului, Ekrem İmamoğlu, pentru că ar fi „manipulat o licitație publică” în timp ce era primar, conform Gazete Duvar.

Acuzația implică o posibilă pedeapsă cu închisoarea de până la șapte ani, iar o audiere este programată pentru 15 iunie.

Cazul a fost deschis după o anchetă a Ministerului de Interne privind o licitație pentru servicii de recrutare care a avut loc în 2015.

İmamoğlu a numit procesul „o încercare de a fabrica o infracțiune falsă”, spunând că procesul de licitație a fost investigat la acea vreme, fără a se constata vreo infracțiune.

„Nici măcar nu am semnătura mea pe documentele de licitație. În plus, Ministerul de Interne și Consiliul de Stat nu au detectat nimic problematic în examinările lor la momentul respectiv”, susține edilul pe contul său de Twitter.

Un tribunal turc l-a condamnat pe İmamoğlu, pe 14 decembrie, la doi ani și șapte luni de închisoare sub acuzația de „insultare” a 11 membri ai Înaltului Comitet Electoral (YSK) din Turcia, când a criticat decizia de a anula primul tur al alegerilor municipale. Instanța a impus, de asemenea, o interdicție politică asupra lui İmamoğlu, care trebuie confirmată de o instanță de apel.

İmamoğlu este una dintre figurile vizate frecvent de Erdoğan și AKP încă de la victoria sa decisivă la alegerile din Istanbul din 2019. Înfuriat de pierderea celui mai mare oraș al Turciei în fața principalei opoziții, AKP cere ca İmamoğlu să fie investigat pentru acuzații false.

În ciuda acestor încercări, rata de aprobare a locurilor de muncă a lui İmamoğlu a crescut, potrivit diferitelor sondaje.

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia