sâmbătă, septembrie 25, 2021

Vicepremierul Vasile Dîncu, ministru DRAP despre tehnologiile dezvoltate în Japonia pentru rezistență seismică

Tehnologiile dezvoltate în Japonia referitoare la conceptul și metodele de proiectare pentru rezistență seismică sunt de real interes pentru România, a  accentuat  vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

vasile-dincu_66234300„Considerăm că prezentarea tehnologiile care sunt dezvoltate în Japonia referitoare la conceptul și metodele de proiectare pentru rezistență seismică, principiile izolării seismice și de control al vibrațiilor, introducerea aplicațiilor reale, rolul dispozitivelor, metode de construcție și întreținere reprezintă un real interes pentru toată România, pentru administrație, în același timp pentru specialiști”, a spus Vasile Dîncu la Seminarul privind izolarea seismică, care este organizat în perioada 10-13 octombrie, la București, de către Ministerul Infrastructurii, Transportului și Turismului din Japonia, Asociația Japoneză de Izolare Seismică și Universitatea Tehnică de Construcții București. Potrivit lui Dîncu, astfel de dezbateri sunt necesare pentru că România este expusă unor riscuri seismice semnificative.

„Bucureștiul este capitala cu cel mai mare risc seismic din Europa. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a fost în permanent contact cu evoluțiile și dezvoltările din industria construcțiilor, contribuind în mod constant la îmbunătățirea legislației primare sau secundare în acest domeniu (…). Un element (…) de maxim interes îl reprezintă exercitarea controlului statului privind modul de urmărire a comportării în exploatarea construcțiilor, cu precădere a celor care se încadrează la noi în clasa de risc seismic I, precum și a clădirilor a căror funcționare în timpul și ulterior producerii eventualului cutremur este indispensabilă. Campaniile de conștientizare publică a rolului și obligațiilor proprietarilor în întreținerea clădirilor sunt importante și trebuie continuate și în România”.

Seminarul privind izolarea seismică, care este organizat în perioada 10-13 octombrie, la București, de către Ministerul Infrastructurii, Transportului și Turismului din Japonia, Asociația Japoneză de Izolare Seismică și Universitatea Tehnică de Construcții București.

 

 Totodată, acesta a mulțumit în numele Guvernului pentru „solidaritatea româno-japoneză”.

„Suntem deosebit de onorați că partenerii noștri (…) au reconfirmat interesul și disponibilitatea de a participa la acțiuni comune împreună cu statul român, în scopul realizării unor schimburi de experiență cu privire la identificarea și implementarea unor metode de protecție antiseismică la clădirile noi sau vechi, din punct de vedere tehnic, economic sau legislativ (…). În data de 13 octombrie 2016 se marchează Ziua internațională pentru reducerea riscului dezastrelor naturale (…). Mă bucur că o să fim împreună în această zi (…) și că vom putea prin aceasta să lansăm un semnal în ceea ce privește cultura de securitate privind rezistența și apărarea în fața dezastrelor”, a adăugat Dîncu. Comunicat MNDRAP.

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire