marți, decembrie 5, 2023

Vești bune pentru turiști!Transport public și treceri pe poduri gratuite în timpul sărbătorii Ramadan

Autoritățile turce au hotărât ca trecerile pe poduri și autostrăzile, dar și trasportul public să fie gratuit în timpul sărbătorii de Ramadan, conform Gazete Duvar.

În Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea Președintelui privind autostrăzile, podurile și vehiculele de transport public gratuite în timpul Ramadan Bayram.

Conform decizie publicate în Monitorul Oficial, între orele 00:00 pe 30 mai și 07:00 pe 5 mai, treceri peste autostrăzile aflate în responsabilitatea Direcției Generale de Autostrăzi, precum Podul Martirilor 15 iulie și Podul Fatih Sultan Mehmet vor fi gratuit.

De asemenea, de la ora 00.00 pe 2 mai până la ora 24.00 pe 4 mai, transportul pe liniile Başkentray, Marmaray şi İZBAN şi serviciile de transport public aparţinând municipalităţilor şi sindicatelor, unităţilor şi întreprinderilor afiliate vor fi gratuite. 

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.