miercuri, iulie 24, 2024

Vești bune pentru turiști!Transport public și treceri pe poduri gratuite în timpul sărbătorii Ramadan

Autoritățile turce au hotărât ca trecerile pe poduri și autostrăzile, dar și trasportul public să fie gratuit în timpul sărbătorii de Ramadan, conform Gazete Duvar.

În Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea Președintelui privind autostrăzile, podurile și vehiculele de transport public gratuite în timpul Ramadan Bayram.

Conform decizie publicate în Monitorul Oficial, între orele 00:00 pe 30 mai și 07:00 pe 5 mai, treceri peste autostrăzile aflate în responsabilitatea Direcției Generale de Autostrăzi, precum Podul Martirilor 15 iulie și Podul Fatih Sultan Mehmet vor fi gratuit.

De asemenea, de la ora 00.00 pe 2 mai până la ora 24.00 pe 4 mai, transportul pe liniile Başkentray, Marmaray şi İZBAN şi serviciile de transport public aparţinând municipalităţilor şi sindicatelor, unităţilor şi întreprinderilor afiliate vor fi gratuite. 

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.