joi, aprilie 7, 2022

Vești bune pentru basarabeni. Zboruri directe în Cappadocia

Basarabenii se bucură de o nouă rută directă din Republica Moldova spre Cappadocia, conform Daily Sabah.

Zborurile între Aeroportul Internațional din capitala Moldovei, Chișinău și Aeroportul Cappadocia, din Nevșehir, deschid drumul turiștilor spre zonele frumoase ale orașele Ürgüp, Derinkuyu, Avanos, Göreme, Uçhisar, Kaymakl  și Ortahisar, precum și satele Çavușin.

Mehmet Dinler, organizator de tururi din Moldova în regiune și șeful Balonului Regal din Cappadocia, a declarat că Cappadocia va găzdui mai mulți turiști din Moldova în viitor.

„Moldova este o nouă piață pentru Cappadocia. Ne-am planificat zborurile între Chișinău și Nevșehir în funcție de cerere. Cei care au venit până acum aici, părăsesc țara și regiunea noastră foarte mulțumiți”, afirmă Dinler.

Unul dintre turiști, Mihai Pascal plănuiește să vină în Cappadocia pentru a vedea și a fotografia zona și în alte anotimpuri.

„Mi-au plăcut foarte mult atracțiile istorice de aici. Am avut șansa de a experimenta dezvoltarea Turciei și de a degustat bucătăria ei delicioasă. Orașele subterane și locurile istorice sculptate din stâncă sunt foarte interesante”, povestește basarabeanul.

Cappadocia, la o scurtă călătorie cu mașina de nodul de transport din Nevșehir, este renumită pentru conurile vulcanice unice, văile, orașele subterane și casele sculptate în stâncă, precum și pentru bisericile, capelele și adăposturile sale folosite de primii creștini care fugeau din Imperiul Roman.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.