joi, decembrie 1, 2022

Veste bună! UE accepta certificatele de vaccinare turcești

Uniunea Europeană va accepta certificate de vaccinare turcești începând de pe 20 august, conform unui anunț oficial, citat de Duvar English.

Organul executiv al UE a adoptat decizii de echivalare pentru certificatele COVID-19 emise de autorități din Turcia, Macedonia de Nord și Ucraina.

Prin decizie, Turcia se alătură sistemului de trecere COVID-19 al blocului, asigurând călătoriile libere către și în interiorul blocului.

Documentul este disponibil pe format de smartphone sau hârtie, cu un cod QR care permite autorităților să determine statutul COVID la călătorului.

Permisul dovedește dacă o persoană a primit toate dozele recomandate de vaccin aprobat de Agenția Europeană de Medicină (EMA), a făcut un test PCR care este negativ în ultimele 72 de ore sau s-a recuperat de boală în ultime luni.

Vaccinurile autorizate EMA sunt produse companiilor farmaceutice Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, CureVac și Johnson & Johnson.

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Criza economică din Turcia: Anvelope de iarnă au început să fie date în chirie

Serdar Pektaş, care lucrează de 10 ani ca producător de anvelope pentru autovehicule în districtul Kadirli, din Osmaniye, a decis să continue serviciul de închiriere a anvelopelor de iarnă pe care l-a început anul trecut.

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.