vineri, aprilie 8, 2022

Veste bună! UE accepta certificatele de vaccinare turcești

Uniunea Europeană va accepta certificate de vaccinare turcești începând de pe 20 august, conform unui anunț oficial, citat de Duvar English.

Organul executiv al UE a adoptat decizii de echivalare pentru certificatele COVID-19 emise de autorități din Turcia, Macedonia de Nord și Ucraina.

Prin decizie, Turcia se alătură sistemului de trecere COVID-19 al blocului, asigurând călătoriile libere către și în interiorul blocului.

Documentul este disponibil pe format de smartphone sau hârtie, cu un cod QR care permite autorităților să determine statutul COVID la călătorului.

Permisul dovedește dacă o persoană a primit toate dozele recomandate de vaccin aprobat de Agenția Europeană de Medicină (EMA), a făcut un test PCR care este negativ în ultimele 72 de ore sau s-a recuperat de boală în ultime luni.

Vaccinurile autorizate EMA sunt produse companiilor farmaceutice Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, CureVac și Johnson & Johnson.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca