luni, decembrie 11, 2023

Veste bună! UE accepta certificatele de vaccinare turcești

Uniunea Europeană va accepta certificate de vaccinare turcești începând de pe 20 august, conform unui anunț oficial, citat de Duvar English.

Organul executiv al UE a adoptat decizii de echivalare pentru certificatele COVID-19 emise de autorități din Turcia, Macedonia de Nord și Ucraina.

Prin decizie, Turcia se alătură sistemului de trecere COVID-19 al blocului, asigurând călătoriile libere către și în interiorul blocului.

Documentul este disponibil pe format de smartphone sau hârtie, cu un cod QR care permite autorităților să determine statutul COVID la călătorului.

Permisul dovedește dacă o persoană a primit toate dozele recomandate de vaccin aprobat de Agenția Europeană de Medicină (EMA), a făcut un test PCR care este negativ în ultimele 72 de ore sau s-a recuperat de boală în ultime luni.

Vaccinurile autorizate EMA sunt produse companiilor farmaceutice Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, CureVac și Johnson & Johnson.

Turcia. O faimoasă jurnalistă, în vârstă de 79 de ani, închisă pentru un articol scris în urmă cu 7 ani

Ilıcak, în vârstă de 79 de ani, a fost pusă într-o închisoare din provincia nord-vest Sakarya, după ce o instanță de apel i-a confirmat pedeapsa de doi ani și jumătate.

Turcia: Aproape 2.000 de muncitori au murit în accidente de muncă în 2023

Turcia a înregistrat cel puțin 1.772 de decese în accidente de muncă în primele 11 luni ale anului 2023, relatează Stockholm Center...

Turcia: Autoritățile cer ștergerea postărilor care dezvăluie comerțul fiului fostului premier cu Israelul

FreeWeb Turkey a raportat, joi, că un tribunal din Ankara i-a ordonat lui Metin Cihan să-și ștergă toate Tweet-urile despre Yildirim și fiul său, Erkam. 

Erdogan vizitează Atena în încercarea de a deschide „o nouă pagină” în relații cu Grecia

În întâlnirile cu premierul grec, Kyriakos Mitsotakis și președintele, Katerina Sakellaropoulou, liderul turc este așteptat să discute despre comerț, probleme regionale și problema a migrației.

Regizoarea de film, cenzurată de guvernul lui Erdogan, premiată pentru documentarul despre victimele puciului eșuat

Regizoarea de film, cenzurată de guvernul lui Erdogan, premiată pentru documentarul despre victimele puciului eșuat

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.