joi, aprilie 7, 2022

Istanbul: 1 din 3 clădiri nu ar rezista unui cutremur masiv

Cel puțin una din trei clădiri din Istanbul nu ar rezista la un cutremur masiv, conform edilului orașului, citat de Duvar English,

Primarul Ekrem İmamoğlu, din partidul de opoziție, Partidului Popular Republican (CHP) a vorbit despre situația seismică a orașului, la comemorarea cutremurului devastator din 1999 care a luat peste 17.000 de vieți.

„Știința ne reamintește că [marele cutremur din Istanbul] a ajuns la noi. În acest sens, hărțile de risc seismic și amenințările din Istanbul ne arată că inventarul nostru nu este satisfăcător. Eforturile noastre din ultimul an și jumătate au arătat că, din păcate, o treime din toate clădirile din Istanbul nu ar rezista cutremurului”, afirmat İmamoğlu.

Conform edilului, municipalitatea a lucrat pentru a detecta structuri riscante în oraș, menționând că un raport din 2018 a arătat că 50.000 de clădiri ar fi puternic sau foarte puternic avariate.

Datele arată că clădirile puternic avariate ar putea însuma până la peste 130.000, care reprezintă mii de case ale turcilor.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.