sâmbătă, aprilie 20, 2024

Veolia. Apa Nova București – concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare din București

Grupul francez de utilități Veolia are puterea financiară pentru a face achiziții de miliarde de euro, a afirmat sâmbătă directorul general Antoine Frerot, într-un interviu acordat Reuters. Rivala mai mare, Suez, anunțase în martie cumpărarea GE Water de la compania americană General Electric (GE), pentru 3,4 miliarde de dolari.

Întrebat dacă Veolia ar putea cheltui tot atât de mult pe achiziții, Antoine Frerot a răspuns că bilanțul companiei „ar permite acest lucru”.

apanovaOficialul a precizat că există două condiții pentru orice achiziții masive în viitor: „Va fi necesară crearea unor noi activități pe scară largă pentru Veolia și pe o durată lungă de timp, de cel puțin 10-15 ani. Dacă găsim aceste condiții, atunci evident avem mijloacele să facem asta”, a declarat Frerot, prezent la o conferință pe teme de afaceri în orașul francez Aix-en-Provence.

Luna trecută, Veolia a semnat cu Mexico City un contract în valoare de 886 de milioane de euro (991 de milioane de dolari), pentru operarea unui incinerator de deșeuri a cărui energie calorică va fi folosită la rețeaua de metrou a capitalei Mexicului.

Contractul de operare și mentenanță pe 30 de ani va reprezenta pentru Veolia venituri cumulate estimate la 886 de milioane de euro, a anunțat Veolia, confirmând astfel informațiile apărute anterior în publicația Les Echos.

Construirea fabricii din Mexic va începe anul acesta iar operațiunile ar urma să demareze în 2020.

Apa Nova București, filiala Veolia Apa, este din noiembrie 2000, pentru o durată de 25 de ani, concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare din București și are ca principal obiect de activitate gestionarea resurselor de apă, tratarea și distribuția apei către consumatori, evacuarea apelor uzate și a apelor meteorice de pe teritoriul municipiului București.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.