sâmbătă, iunie 22, 2024

Valul de caniculă dinspre Europa se îndreptă către Turcia


Valul de caniculă, care a afectat Europa cu temperaturi record săptămâna trecută, este pe cale să lovească Turcia, conform Ahval News.

Caniculă se va răspândi în toată ţara până vineri, iar cetățenii turci ar trebui să se pregătească pentru temperaturile ridicate, a declarat meteorologul Orhan Şen.

„Căldura puternică care afectează Europa de câteva zile este de așteptat să continue până marți. Valul de căldură se va extinde în sud-estul Europei miercuri”,afirmă Şen.

Cele mai înalte temperaturi vor fi resimțite în provincia central-sudică, Adana.

Parlamentul turc a ratificat Acordul de la Paris, tratatul internațional obligatoriu privind schimbările climatice, adoptat de 196 de țări, la începutul lunii octombrie a anului trecut, devenind ultimul membru al G20 care a legiferat acordul din 2015.

Opt oameni au fost uciși, iar pădurile de pe coastele Mediteranei și Egee ale Turciei au fost distruse, în timp ce țara a luptat împotriva incendiilor și a inundațiilor masive vara trecută, puse pe seama schimbărilor climatice.

Decese din cauza căldurii

Europa a fost înăbușită de un val de căldură săptămâna trecută, care a provocat sute de morți și incendii devastatoare care au început să se deplaseze spre nord până în weekend, ducând temperaturile la maxime record în Marea Britanie.

Temperaturile extreme care au afectat în principal Portugalia, Spania și Franța în sudul Europei au provocat 510 decese cauzate de căldură în Spania.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.