duminică, mai 26, 2024

Turcia: Vânzările de case către străini cu crescut cu peste 80 la sută


Vânzările de case către străini au crescut cu 81,7% în iunie față de anul trecut, conform Turkish Minutes.

Date de la Institutul de Statistică Turc (TurkStat) arată o majorare în cumpărarea caselor, în ciuda modificările aduse regulamentului privind cerințele pentru dobândirea cetățeniei turce prin investiții impun străinilor să plătească cel puțin 400.000 de dolari pentru o proprietate, în loc de 250.000 de dolari, cu condiția deținerii proprietății timp de trei ani, a anunțat Ministerul de Interne.

În ciuda creșterii sumei necesare pentru cetățenia turcă, vânzările de case către străini în Turcia au crescut cu 81,7% în iunie, cu 8.630 de case vândute cetățenilor străini luna trecută.

Datele TurkStat au mai arătat că vânzările către străini au reprezentat 5,7% din totalul vânzărilor de case din țară, cetățenii ruși rămânând în fruntea listei cu 1.887 de case cumpărate în iunie, o creștere de la 1.275 în mai. Rușii sunt urmați de iranieni și irakieni, care au cumpărat luna trecută 987, respectiv 807 case în Turcia.

Istanbul a fost cel mai popular oraș pentru cumpărătorii străini, cu 3.906 de case vândute în iunie. İstanbul a fost urmat de Antalya cu 2.534 și Mersin cu 428.

Rușii bogați investesc bani în imobiliare din Turcia și Emiratele Arabe Unite, căutând un paradis financiar după invadarea Ucrainei de către Moscova și sancțiunile occidentale, spun multe companii imobiliare.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.