sâmbătă, aprilie 27, 2024

VA FI NOAPTEA MUZEELOR, ŞI LA MUZEUL NAŢIONAL COTROCENI

Vizitarea unor saloane, vernisajul unei expoziţii a elevilor de la Liceul Tonitza sau reconstituirea istorico-militară a atmosferei Primului Război Mondial constituie doar câteva dintre ofertele Muzeului Naţional Cotroceni, destinate vizitatorilor, la cea de-a XIV-a ediţie a Programului European ”Noaptea Muzeelor”, care se desfăşoară pe 19 mai.

„La Noaptea Muzeelor, la Muzeul Naţional Cotroceni iubitorii de cultură, arhitectură, artă decorativă şi istorie vor putea vizita gratuit saloanele regale aflate la etajul I al Palatului Cotroceni: Holul de Onoare, Sufrageria Germană, Salonul de Vânătoare, Salonul Florilor, Biblioteca Regelui Ferdinand, Salonul Cerchez şi Sufrageria Regală Cotroceni, în intervalul orar 18,00 – 24,00 (ora de intrare a ultimului vizitator)”, informează un comunicat al Muzeului Cotroceni,

foto 2 muzeul-national-cotroceni-deschis-pentru-vizitatori-de-1-mai-446563
Participanţii la eveniment vor putea admira decoraţii româneşti, obiecte de vestimentaţie feminină şi accesorii din perioada Marelui Război din colecţia Valentin şi Raluca Partenie

De asemenea, începând cu ora 18,30, va fi recreată atmosfera de război, cu ajutorul reprezentanţilor Asociaţiei „Tradiţia Militară”, care vor purta uniforma Armatei Române din Primul Război Mondial, făcând în felul acesta o reconstituire a perioadei din punct de vedere istorico-militar.

Participanţii la eveniment vor putea admira decoraţii româneşti, obiecte de vestimentaţie feminină şi accesorii din perioada Marelui Război din colecţia Valentin şi Raluca Partenie, într-o microexpoziţie organizată în spaţiile de vizitare. va avea loc vernisajul expoziţiei „Marea Unire a micilor artişti”, organizată în colaborare cu Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucureşti. Elevii – prin desenele şi picturile lor – vor aduce în atenţia publicului momente importante din perioada Regalităţii.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org