luni, aprilie 22, 2024

VA FI NOAPTEA MUZEELOR, ŞI LA MUZEUL NAŢIONAL COTROCENI

Vizitarea unor saloane, vernisajul unei expoziţii a elevilor de la Liceul Tonitza sau reconstituirea istorico-militară a atmosferei Primului Război Mondial constituie doar câteva dintre ofertele Muzeului Naţional Cotroceni, destinate vizitatorilor, la cea de-a XIV-a ediţie a Programului European ”Noaptea Muzeelor”, care se desfăşoară pe 19 mai.

„La Noaptea Muzeelor, la Muzeul Naţional Cotroceni iubitorii de cultură, arhitectură, artă decorativă şi istorie vor putea vizita gratuit saloanele regale aflate la etajul I al Palatului Cotroceni: Holul de Onoare, Sufrageria Germană, Salonul de Vânătoare, Salonul Florilor, Biblioteca Regelui Ferdinand, Salonul Cerchez şi Sufrageria Regală Cotroceni, în intervalul orar 18,00 – 24,00 (ora de intrare a ultimului vizitator)”, informează un comunicat al Muzeului Cotroceni,

foto 2 muzeul-national-cotroceni-deschis-pentru-vizitatori-de-1-mai-446563
Participanţii la eveniment vor putea admira decoraţii româneşti, obiecte de vestimentaţie feminină şi accesorii din perioada Marelui Război din colecţia Valentin şi Raluca Partenie

De asemenea, începând cu ora 18,30, va fi recreată atmosfera de război, cu ajutorul reprezentanţilor Asociaţiei „Tradiţia Militară”, care vor purta uniforma Armatei Române din Primul Război Mondial, făcând în felul acesta o reconstituire a perioadei din punct de vedere istorico-militar.

Participanţii la eveniment vor putea admira decoraţii româneşti, obiecte de vestimentaţie feminină şi accesorii din perioada Marelui Război din colecţia Valentin şi Raluca Partenie, într-o microexpoziţie organizată în spaţiile de vizitare. va avea loc vernisajul expoziţiei „Marea Unire a micilor artişti”, organizată în colaborare cu Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din Bucureşti. Elevii – prin desenele şi picturile lor – vor aduce în atenţia publicului momente importante din perioada Regalităţii.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.