vineri, martie 29, 2024

Macedonia: Ambasadorul turc susţine că Liceul „Yahya Kemal” este o organizație teroristă. Un nou episod în „Vânătoarea de vrăjitoare” declanşată de Erdogan

„Să luptăm împotriva acestei organizații teroriste”, a declarat ambasadorul Turciei în Macedonia, Tulin Erkal Kara, referindu-se la școala privată „Yahya Kemal”. Toate acestea le-a afirmat în timp ce promova, la Skopje, Fundația „Marif”(ieri), raportează Portalb.mk.

Dânsa chiar s-a adresat părinților, avertizându-i să-și înscrie copiii la Fundația „Marif”, „dacă nu vor să devina teroriști în viitor”.

skandal

„Vă sugerez d-voastră şi publicului larg, să cooperăm cu toții și să ne înscriem copiii la școlile Fundației Marif. Dacă noi, ca părinți, nu vrem ca aceşti copii ai noștri să fie teroriștii viitorului, atunci ar trebui să-i îndrumăm către școlile din „Marif”, deoarece „Yahya Kemal” nu ne reprezintă. Alăturaţi-vă nouă să luptăm împreună împotriva acestei organizații teroriste într-un mod real, eficient și nu doar la nivel declarativ”, a spus Kara.

Portalb.mk a solicitat un comentariu de la Ambasada Turciei în Macedonia cu privire la declarația ambasadorului Kara, dar nu s-a oferit un răspuns la întrebare: ” Are întreaga ambasadă aceeași opinie ca ambasadorul Kara? Dacă da, înseamnă că toţi copiii care studiază la” Yahya Kemal Colegiul „sunt teroriști?”

Nici Ministerul Educației și Științei nu a dorit să comenteze declarația lui Kara, însă a raportat că Fundația „Marif” nu este o școală propriu-zisă și nici nu funcționează în conformitate cu prevederile legale. În ceea ce privește Yahya Kemal și toate celelalte școli, ministerul a afirmat că, atâta timp cât operează în conformitate cu legea, acestea vor funcționa fără probleme.

„Toate școlile înregistrate în Macedonia trebuie să funcționeze în conformitate cu prevederile legale, iar, în acest sens, controlul exercitat asupra tuturor școlilor private și de stat, ca în cazul liceului privat „Yahya Kemal”, este același ca toate celelalte instituţii educaţionale. Fundația „Marif” nu a fost înființată în deplină conformitate cu prevederile legale stabilite în domeniul educației. Ministerul Educației și Științei nu poate comenta  declarațiile făcute de către ambasador”.

Cu toate acestea, guvernul a refuzat să răspundă la întrebarea: vor cere dovezi și argumente din partea ambasadorului Turciei în Macedonia, Tulin Erkal Kara, privind declarația dânsei? Mai mult, sunt de acord cu afirmația că „Yahya Kemal” este o organizație teroristă?

zerajite

 

 

 

 

 

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.